Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Változások a bölcsődei dokumentációban

“Két évvel ezelőtt, 2017-ben egy figyelemfelhívó előadásomban hangzott el, hogy a szakmai dokumentációval kapcsolatosan nem egységesen gondolkodunk. Bölcsődénként eltérések mutatkoznak a tartalomban, a minőségben, a különböző dokumentum típusok vezetésének értelmezésében. Az eltérések háttere, hogy hiányzik az egyes dokumentumok vezetésére vonatkozó részletes, konkrét útmutató.

 

Gyuriczáné Botka Emőke bölcsődei szakértő, alelnök, Magyar Bölcsődék Egyesülete

A Magyar Bölcsődék Egyesülete megbízásából, a szakmai minisztérium támogatásával, jött létre az általam vezetett szakmai team, mely a meglévő jó gyakorlatok felhasználásával kidolgozta az „Útmutató a kisgyermekekről vezetett szakmai dokumentáció vezetéséről bölcsődék, mini bölcsődék részére” című hiánypótló dokumentumot.

 

Az útmutató egyben a szakmai dokumentáció teljes megújulását is tartalmazza. Bevezetésre kerül egy egységes, nyomdai formában megjelenő csoportnapló, megújul a gyermekek fejlődését követő dokumentáció, a törzslap és a fejlődési napló, az üzenő füzetet pedig felváltja a családi füzet.

Az új szakmai dokumentáció bevezetése, a tervek szerint 2020-tól minden bölcsődében, mini bölcsődében kötelezővé válik.

 

Előadásomban szeretném bemutatni az Útmutatót, az új nyomtatványi formákat, a megújult dokumentáció tartalmát és az egyes dokumentációs elemek szerepét a pedagógiai munkában.”

 

Az útmutatón és formai követelmények bemutatásán kívül a bölcsődevezetőknek ismerniük kell a mentorálással kapcsolatos legfrissebb információkat is. A Raabe Akadémia június 5-ei konferenciáján minden fontos témakört végigveszünk és természetesen lehetőséget biztosítunk a felmerülő kérdések megbeszélésére is. Rendezvényünkön olyan ismert nevek adnak elő, mint Kovácsné Bárány Ildikó, Gyuriczáné Botka Emőke, Szurominé Balogh Mónika, Koppány Ivett és Murányi Beáta.

Hamarosan zárul a jelentkezés, de most még van lehetőség a csatlakozásra ITT!

 

A bölcsődevezetők mindig időben tájékozódhatnak intézményeiket érintő jogszabályváltozásokkal kapcsolatosan a Bölcsődevezetők kézikönyve című előfizetésünk segítségével!

Bölcsődevezetők kézikönyve

Bölcsődevezetők kézikönyve – komplett csomag

 

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet