Termék Kategóriák
0 termék - 0 Ft

HÍREK

A gyermekek elhelyezése a szünetek időszakában

Mire ez a cikk megjelenik, valószínűleg nem fejeződnek be a viták arról, hogy az önkormányzatoknak vagy az iskolákat fenntartóknak kötelessége a gyermekekről való gondoskodás a nyári vakáció alatt?

Érdemes hát megismerkedni azokkal a rendelkezésekkel, amelyek a tanulók felügyeletének ellátását szabályozzák. – Dr. Selmeciné dr. Csordás Mária írása.

A nyári szünet kérdései

Megkezdődött a nyári szünet és vele együtt a gyermekek elhelyezésének kérdése. A korábbi évekhez hasonlóan – ha csendesednek is –, valószínűleg nem fejeződnek be a viták arról, hogy az önkormányzatoknak vagy az iskolákat fenntartóknak kötelessége a gyermekekről való gondoskodás a nyári vakáció alatt?

Úgy gondoljuk, érdemes megismerkedni azokkal a rendelkezésekkel, amelyek a tanulók felügyeletének ellátását szabályozzák.

Milyen teendői vannak az óvodavezetőnek a nevelési év kezdetén?

A feladatok legnagyobb részét a nevelési év indításakor kell elvégezni.  A bérezés és a jogszabályok változásának nyomonkövetése mellett az óvodavezetőnek kell elkészítenie a nevelési év munkarendjét is, amit az óvoda honlapján nyilvánosságra kell hozni.

 

Óvodák fejlesztésére nyílik pályázat

Ötmilliárd forint keretösszegben óvodák fejlesztésére nyílik pályázati lehetőség a Magyar falu program keretében – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet