Termék Kategóriák
0 termék - Ft

HÍREK

A tanév rendje

2022. július 29-én végre megjelent a 2022/2023-as tanév rendje (A belügyminiszter 22/2022. (VII. 29.) BM rendelete a 2022/2023. tanév rendjéről) A 2022/2023. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2022. szeptember 1. (csütörtök) és utolsó tanítási napja 2023. június 15. (csütörtök). 

 

Négylábú segítőink

A terápiás kutyák alkalmazása az óvodákban is kezd egyre jobban elterjedni. Talán nem is véletlenül, hiszen egy kedves állat társasága amellett, hogy a mindennapoktól eltérő más hangulatot teremt, szeretetet, kedvességet és legfőképpen élményalapú fejlődést biztosít a gyermekek számára.

Milyen babát adjunk gyermekeinknek?

Míg a felnőttek maguk választhatnak játékokat, addig a gyermekek, különösen a kisgyermekek, tulajdonképpen kiszolgáltatott helyzetben vannak, hiszen nekik a felnőttek, a szülők, nagyszülők, egyéb rokonok, barátok és a nevelési intézményekben a pedagógusok adják a kezükbe a játékeszközöket. Azonban nagyon nem mindegy, mit adunk gyermekeink kezébe.

Fogalomalkotó gondolkodást segítő feladatok – különös tekintettel az SNI gyerekekre

A fogalomalkotó gondolkodás fejlesztését szolgáló feladatok megértése, megoldása ( = process) értelmi fogyatékos (tanulásban akadályozott vagy értelmileg akadályozott) gyermekek, tanulók esetében minimum problematikus, esetenként pedig lehetetlen. Tekintve, hogy a fogalmi gondolkodás elsősorban az információfeldolgozás (process) fázisban értelmezhető művelet, azoknál a gyermekeknél, tanulóknál legnehezebb sikereket elérnünk ezen a téren, akiknek tipikusan az információfeldolgozással van problémájuk.

Egy közvetlen hátrányos megkülönböztetés jogesete

Közvetlen hátrányos megkülönböztetés akkor történik, ha egy személy vagy csoport kedvezőtlenebb bánásmódban részesül a védett tulajdonsága miatt, mint más, vele összehasonlítható helyzetben lévő személy vagy csoport.

Az új nevelési év aktuális feladatai az óvodában

A 2022/2023-as nevelési év feladatai, eseményei cikkünkben óvodavezetői szemmel járjuk körbe a teendőket, törvényi kötelezettségeket, valamint az adminisztrációs feladatokat. A nem jogász végzettségű pedagógusoknak igen nehéz eligazodniuk a jogszabályok sűrűjében. Írásunkban ezért a köznevelést érintő jogszabályok legaktuálisabb, az óvodákat is érintő változásaira szeretnénk felhívni a figyelmet.

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet