Termék Kategóriák
0 termék - Ft

HÍREK

Beszélgetés Petróczi Gáborral, köznevelési szakértővel és c. főiskolai docenssel – RÉSZLET

E kiadvány megírása előtt számos iskolaigazgatóval és tanárral beszélgettem és készítettem interjút, hogy háttérinformációkat gyűjtsek. E gyűjtőmunka során ismerkedtem meg Petróczi Gáborral, akinek válaszai rendkívül nagy hatással voltak rám: tűpontos megállapításai tökéletes metszetét adták a vállalati HR-nek és a közoktatásnak, ezért beszélgetésünket és levelezésünket változatlan tartalommal szeretném most közreadni.

Hogyan játszunk a gyerekekkel kisgyermekkorban?

Jean Piaget svájci pszichológus közkeletű elmélete szerint a gyermeki játéktevékenység fejlődése négy nagy szakaszra bontható:

  • kétéves korig elsősorban a mozgás,
  • 2–7 év között a szimbólumképzés jellemző,
  • 7–13 éves korban a szabályalkotás tevékenységének megfelelő játékokat játszunk,
  • e fölött pedig többnyire szabadidős tevékenységként – a tanulás mint fő tevékenység mellett – szintén inkább szabályjátékokat.

Autizmussal élő gyermekek integrálásának lehetőségei

Cikkünk célja, hogy olyan tapasztalatokat osszunk meg az olvasókkal, melyet szerzőnk 14 év iskolában töltött intézménypszichológusi munkája során szerzett olyan intézményekben, ahol az integráció valóban megvalósul a mindennapokban, ahol a mássággal élő gyermekek egészséges társaikkal való együttnevelése valós célja a pedagógiai munkának. Lehetőségeket, eszközöket, tapasztalatokat szeretnénk bemutatni, melyekkel segíthetjük az autizmussal élő gyermekek integrálását a többségi iskolákban.

30 tevékenységötlet – nem csak otthonra!

A jelenleg kialakult helyzet komoly fejtörést okozhat a szülőknek is. Nekik is, és az óvodapedagógusoknak, kisgyerekekkel foglalkozóknak is nagy segítség lehet a Raabe legújabb, 24 oldalas e-bookja, ami 30 tevékenységötletet mutat be.

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet