Termék Kategóriák
0 termék - Ft

HÍREK

Blöff – képességfejlesztő matematikai játék

A matematika sokszor “nemszeretem” tantárgy a gyerekek számára. Igyekezzünk a szokásos matematika órákat érdekesebbé és élvezetesebbé tenni különféle játékokkal, ahol a gyerekek nem csak a tudásukat fejleszthetik, de szert tehetnek 1-2 pluszpontra is. Egy ilyen játékot mutatunk most, ami a fejben számolás képességét fejleszti az 5-8. osztályos gyerekek korosztályában.

A munkáltató fegyelmezési jogköre

A jelenleg hatályos Munka Törvénykönyve a szerződéses elv következetesebb érvényesítése érdekében módosította a munkavállaló vétkes kötelezettségszegése esetére vonatkozó hátrányos jogkövetkezmények alkalmazásának szabályait. A szabályozás a „fegyelmi felelősség” kifejezést ugyan továbbra sem használja, e helyett „hátrányos jogkövetkezmények” alkalmazását teszi lehetővé.

 

Munkajogi kérdések és válaszok – június

Munkajogi állásfoglalást szeretnék kérni. Városunkban a polgármester az óvónők, illetve az óvodákban dolgozó technikai személyzet munkaidejét, illetményét 50%-kal csökkenti.

Nyári barkácsötletek hűvösebb napokra

A nyár a pihenés, feltöltődés időszaka, amikor respektáljuk, hogy a gyerekeknek is jár mindez. De nyáron sem lehet mindig az udvaron ugrálni, homokozni, ápolni az óvoda kertjének növénykéit. Nyáron is lehet hűvös, borús az idő, ami bekényszeríti a csoportot a szobába. Arról már nem is beszélve, hogy a kézműves foglalkozások is lehetnek pihentetőek, felszabadítóak, és kellő motiválással az intellektuális erőfeszítést igénylő, logikai vagy éppen új ismereteket nyújtó feladatok is örömmel tölthetik el csoportunk tagjait. Ilyen beszélgetős, mesélős és gondolkodós alkotói-játékra hívó manuális foglalkozások leírását osztom most meg az olvasókkal.

Hogyan gyártsunk jó videós tartalmakat a közösségi médiába?

A Facebook előtérbe helyezi a videós tartalmakat, élő videókat, vagyis így nagyobb organikus elérést biztosít a felhasználók felé. A legfontosabb, hogy organikusan érje el követőit, de bizonyos esetekben, adott tartalmaknál élhet a fizetett Facebook-hirdetés nyújtotta lehetőségekkel. Egész egyszerűen azért érdemes polgármesterként videókat használnia, mert az emberek szeretnek videókat nézni a neten: ezt a fajta kommunikációt meggyőzőbbnek, hitelesebbnek tartják, mert látják a beszélő mimikáját, gesztusait is.

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet