Termék Kategóriák
0 termék - 0 Ft

HÍREK

Az óvodai működés minimális feltételei

Az óvodai csoportszoba alapterülete nem lehet kevesebb, mint 2,0 m2/fő. A tárgyi feltételeknél irányadó a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI-rendelet 2. számú melléklete. Az itt felsoroltak kötelező minimumnak számítanak, amelyek nélkül nem működhet az óvoda. Állandó saját alkalmazotti létszámmal is rendelkezni kell.

Pedagógiai tervezés az óvodában

A tervezés minden óvodapedagógus feladata. Tervezni szükséges az óvodai nevelést, a gyermekek megismerésének és fejlesztésének folyamatát, a fejlődés nyomon követését. Az óvodában a gyermek életét „ritmussal szabályozzuk” (napirend, heti terv), tartjuk mederben. A professzionális nevelés tervezhető és tervezendő. A tervszerűség elengedhetetlen feltétele a tudatos pedagógiai munkának. De hogyan tehetjük mindezt hatékonyan?

Mindenben egészség – 160 játék az egészségfejlesztéshez

Kötetünk szerzője, Dr. Horváth-Sarrodi Andrea már orvostanhallgatóként is egészségfejlesztéssel foglalkozott, ma pedig orvostanhallgatókat tanít a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Fontosnak tartja, hogy az új generációkhoz vezető csatornákon keresztül innovatív, hatásos eszközökkel serkentse a fiatalokat (is) az egészséges életmódra, életvitelre.

Scottie Go Basic társasjáték óvodai alkalmazása

A Scottie Go! helye az oktatásban

A Scottie Go! fejlesztő játék rendkívül modern, amely megfelel a korunk kihívásainak, és felveszi a versenyt az informatikai fejlődés érdekében az alfa generáció egyre növekvő digitális igényeivel, akik többek közt napjaink óvodásai. Számukra már természetesek az okos telefonok, táblagépek és egyéb high tech termékek által nyújtott alkalmazások, előfordul, hogy felhasználóként jelen vannak az interneten.  Ennek előnyei és hátrányai is bőven akadnak, de ha most csak a jó oldalát tartjuk szem előtt, akkor rádöbbenhetünk, hogy a digitális tér egy újfajta tanulási helyszínt eredményez, amely elengedhetetlen napjaink társadalmában.

Code Week 2018

Ünnepeljük együtt a kreativitást, a problémamegoldást és az együttműködést, a csoportmunkát! Hamarosan itt a Kódolás hete, ha szeretne valamilyen formában részt venni az eseményen, de még nem tudja, hogy – próbálja meg Scottie-val!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet