Termék Kategóriák
0 termék - Ft

HÍREK

Ünnepi nyitvatartás

FIGYELEM!

Tájékoztatásul közöljük, hogy kiadónk 2019. december 12-től 2020. január 6-ig zárva tart.

Az idei évben a 2019. december 12-ig beérkezett rendeléseket tudjuk teljesíteni. A leállás alatt leadott rendelések feldolgozását és kiszállítását 2020. január 6-án kezdjük meg.

A leállás alatt rendszerkarbantartás miatt oldalaink működése szünetelhet. Megértését köszönjük!

Pedagógus-továbbképzések elégedettségmérői

A Raabe Klett Oktatási Tanácsadó és Kiadó Kft. akkreditált pedagógus-továbbképzéseinek tartalmával és lebonyolításával kapcsolatos résztvevői elégedettségről szóló összesítést az alábbi linkre kattintva tekintheti meg.

A szociális kompetencia szerepe gyerekeknél

Számos kutatás bizonyította, hogy a jobb szociális kompetenciával rendelkezők jobban teljesítenek az életük során. A család után a gyermekek szociális kompetenciáinak fejlődését a nevelési, oktatási intézmények határozzák meg leginkább, amelyben a fizikális környezetnek, a társas szabályoknak, a pedagógiai interakcióknak óriási jelentősége van. Cikkünk szakértő szerzője erről ír részletesebben. Dr. Madarassy-Szücs Anna (gyermek- és ifjúságpszichiáter szakorvosjelölt Vadaskert Kórház és Szakambulancia) írása.

 

Ellenőrzés a közoktatási intézményekben – kell-e hozzá pedagógusi végzettség?

Nemrégiben érkezett hozzám a kérdés, miszerint nevelési-oktatási intézményben végezhet-e ellenőrzést olyan személy, akinek nincs pedagógusi végzettsége. Mivel a kérdés első hallásra értelmezhetetlen volt számomra, a konkrétumok felől érdeklődtem a kérdezőtől. A válaszokból kiderült, hogy a fenntartó a fenntartói ellenőrzés keretében egy nem pedagógus végzettségű személlyel óralátogatást kívánt végrehajtani a nevelési-oktatási intézményben.

Dr. Sárközi Gabriella: Az iskolai bántalmazások jogi aspektusai

„Öngyújtóval felforrósított pénzérmével égette meg osztálytársuk nyakát két kamasz fiú. Ezt egyszerűen heccből tették. Az eset még 2019 májusában, egy nyíregyházi szakközépiskolában történt, a fiúkat a napokban ítélték el. Testi sértés miatt próbaidőt és pártfogói felügyeletet szabott ki a bíróság. A bántalmazott fiú másodfokú égési sérülést szenvedett. – jelent meg a hírekben.

A kislétszámú óvodák működési problémái – 1. rész

Petróczi Gábor tanügyigazgatási szakértő, c. főiskolai docens írása, amely megjelent az ÓvodaVezetési Ismeretek című kiadványunkban.

Az elmúlt időszakban egyre jelentősebb probléma lett az ország kistelepülésein, jellemzően a hátrányos helyzetű régiókban, hogy az óvodapedagógusok száma nem elegendő az óvoda törvényes működésének biztosításához. 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet