Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Segítség az iskolai jogsérelmek hatékony kezeléséhez – könyvajánló

Már a címével is érdeklődést keltő kiadványt jó szívvel ajánlom minden intézményvezető kollégámnak, aki döntéseit szeretné megalapozottá, biztossá tenni.

 

A közoktatás átalakulása – a napi teendők ellátása mellett – új feladatok elé állította az intézmények vezetőit. A dokumentumok naprakész aktualizálása, a folyamatok szabályozása szinte lehetetlen feladatnak tűnnek.

 

Ezen kötelezettségeim teljesítése közben kerültem kapcsolatba dr. Sárközi Gabriellával, aki széleskörű jogi tudásával, megnyerő, elfogadó személyiségével segített eligazodni a folyamatosan változó jogszabályok tengerében.

 

Az iskola életében megjelenő konfliktusok, a mindennapok számtalan problémája sokszor állít bennünket szinte megoldhatatlan helyzetek elé. Minden döntésünknek következménye van, s ha nem ismerjük a jogszabályi hátteret, bizony magunk is kellemetlen helyzetbe kerülhetünk, hiába szeretnénk körültekintően és minden érintett fél számára megnyugtatóan eljárni.

 

Ez a kiadvány hiánypótló a szakkönyvek palettáján, mert segítséget, útmutatást nyújt a vezetői munkához, a panaszkezelés és a jogsérelmek hatékony és szabályszerű megoldásához.

 

Mindannyian tudjuk, hogy a problémát első körben ott kell kezelni, megoldani, ahol keletkezett. Mi van akkor, ha ez nem sikerül? „Tippek” címszóval kiemelve tanácsot kapunk arra vonatkozóan, miként pontosíthatjuk vezetőként úgy a dokumentumainkat, hogy megelőzzünk, és helyesen oldjunk meg olyan helyzeteket, amelyeknek oka a szabályok nem ismerete, vagy a szabályozatlanság következménye.

 

Színvonalas átgondolás eredménye, hogy egy-egy témakörben nemcsak a jogszabályi hivatkozások, hanem azok tartalmi kibontása, magyarázata is segíti a tájékozódást.

 

Már a tartalomjegyzék is beszédes. Egy helyen összegyűjtve a közoktatás szereplőinek jogai, kötelezettségei, eljárási, határozati sablonok, jegyzőkönyv minták, az eljárások során kötelezően, vagy csak segítségképpen használható honlapok linkjei, minden, ami megkönnyíti illetve szabályszerűvé teheti az iskolai panaszok és jogsérelmek kezelését.

 

A szerző könyve megírásánál azt a célt tűzte ki maga elé, hogy segítséget nyújtson az iskolai problémák hatékony kezeléséhez, megoldásához. Köszönöm. Sikerült!”

 

Rigó Katalin – intézményvezető
Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola

 

A könyv az IntézményVezetés című sorozatunk második részeként jelent meg, megrendelhető a képre kattintva:

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet