Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Új kötet – A változásmenedzsment szemlélete és eszköztára

Kiadványunk a változásról szól. Mondhatnánk úgy is, hogy a mindennapokról szól, hiszen nincsen nap változás nélkül.

A „felgyorsult, állandóan változó világ” ma már közhely, ám tény, hogy a társadalmi, kulturális és gazdasági folyamatok sosem tapasztalt sebességgel alakulnak át. Ennek pedig mindenki részese, így a változásokkal sok mindent lehet kezdeni, de egyet biztosan nem tudunk: kimaradni ezekből. Ezért hasznos lehet, ha felkészültek és tudatosak vagyunk ezekben a helyzetekben, hogy a változásoknak ne puszta elszenvedői, hanem alakítói, vagy akár kezdeményezői lehessünk. A modern vezetéselméletben az egyik legfontosabb vezetői alapkövetelmény a változások kezelésében, a változásmenedzsmentben való jártasság.

 

Egy változási folyamatban, amikor átmenetileg bizonytalanná válik a jövő és még a következő lépés is csak homályosan látszik, egy biztos kezű kormányosra van szükség, aki tartja az irányt és támogatja a többieket is abban, hogy mihamarabb megtalálják saját útjukat a megváltozott helyzetben.

 

Kiadványunkban arra törekszünk, hogy olyan elméleti és gyakorlati-módszertani ismeretekkel támogassuk a közoktatásban dolgozó vezetőket, melyekkel tudatosabban, határozottabban és céljaiknak megfelelően tudják kezelni az általuk indított, vagy kívülről jövő változási folyamatokat.

 

A koncepció megalkotásakor hosszas tanakodás után a „svájci bicska” jellegű megközelítés mellett döntöttünk: a változások és azok kezelésének több aspektusát, dimenzióját fogjuk bemutatni, melyekből aztán mindenki saját maga válogathatja ki az adott helyzetre leginkább adekvát szempontokat, technikákat – és építhet fel egy saját, működtethető és fenntartható változásmenedzseri koncepciót.

 

Kiadványunk nem csak intézményvezetőknek és helyetteseknek szólOsztályfőnökként, munkaközösség-vezetőként ugyanúgy felelősségünk az általunk vezetett közösségben bekövetkező változások tudatos kezelése, munkatársaink, tanulóink támogatása a folyamat során. Egyéni perspektívából pedig számos gondolatébresztő és szemléletváltásra inspiráló üzenetet találhatunk a könyvben saját és mások változási folyamatának a megértéséhez, a bennünket ért változások gördülékenyebb elfogadásához. Ha pedig a bemutatott technikákból semmit nem érzünk megvalósíthatónak („Nálunk ez nem működne”), vagy azt gondoljuk, a változások tudatos kezelése, bizonyos módszerek használata túl időigényes, felesleges időtöltés, vagy nem fér bele a napi munkába („Nekem erre nincs időm”), érjük tetten magunkon az ellenállás jeleit, és az útmutató szerint kezeljük azt. A folyton változó környezetben akkor tudunk sikeresek lenni, ha gyorsan kezdünk új módszerek alkalmazásába – a kiadvány pedig bőven kínál ehhez muníciót.

 

A Grow csoport szakértőinek kötetét itt vásárolhatja meg:

Biztos kézzel – A változásmenedzsment szemlélete és eszköztára

Előfizetőknek olcsóbb! Fizessen kötetenként 6.300 Ft-ot (+1.200 Ft csomagolási- és szállítási költség/kötet)

IntézményVezetés sorozat havi előfizetés

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet