Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Hogyan kezeljük hatékonyan, ha intézményünkben megjelenik a vírus?

A 21. századi módon gondolkodó, modern vállalatoknál ma már elvárás, hogy a fiókban legyen egy dokumentum, amelynek az a címe, hogy válságterv. Tudjuk azt is, hogy bármely vállalat és intézmény életében történhetnek nem várt, kritikus, válságos, hirtelen változások, amelyekre nem lehet felkészülni. Ebben a rövid írásban azonban szeretném megmutatni, hogy fel lehet készülni.  – Havasi Valéria kommunikációs szakértő és tanító írásából közlünk részletet (a cikk teljes egészében az októberi Munkaügy a közoktatásban és Joggyakorlat a közoktatásban című kiadványainkban lesz olvasható).

 

 

Fel lehet készülni annak ellenére, hogy senki nem látja előre a krízis időpontját, jellegét, súlyosságát, veszteségeit, és akkor is, ha a felkészülés nem a mi feladatunk, felsőbb döntésekhez kell igazodnunk, ugyanis mindig van olyan szint, amely a mi döntésünk és felelősségünk.

 

De mit tehetünk ebben a helyzetben?

A járvány az adott intézményt érinti, azonban a mozgási tér több irányból és szűkre van szabva: nem szabályozhatjuk többszáz család belső életét, a források és anyagi eszközök korlátozottan állnak rendelkezésünkre, a hiteles információk lassan, nehézkesen érkeznek. Hogyan lehet így bizalmat és tekintélyt építeni vagy visszaszerezni? A vállalati világban egy hasonló helyzetre kézenfekvő a válasz: felelős kommunikációval.

 

Hogy hogyan és mit mondjunk?

A cikkben 12 kommunikációs ötletet adunk: útmutatást ahhoz, hogyan kerülhetünk ki a krízishelyzetből a lehető legstabilabban.

Nagyon fontos, hogy bátran kommunikáljuk a szülők és a közösség felé a tényeket, tájékoztassunk mindenkit – minél nagyobb a baj, annál gyakrabban és annál alaposabban! Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a krízis minden esetben megnöveli az érdeklődést a szervezet iránt. Ha ezt az érdeklődést kielégítjük, a krízis veszélyeit csökkentjük. A hallgatás növeli a bajt!

A konkrét kommunikációs tanácsokat az októberi kiegészítő kötetben olvashatja el!

 

Ne maradjon le a hasonló írásokról, rendelje meg most bármely kiadványunkat!

 

Munkaügy a közoktatásban

Joggyakorlat a közoktatásban

 

Kiemelt kép: Money photo created by freepik – www.freepik.com

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet