Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Milyen szabályok mellett jár a műszakpótlék?

Munkaügy a közoktatásban című kiadványunkban rendszeresen válaszolunk a hozzánk forduló intézményvezetők, pedagógusok kérdéseire. Szakértőnk várja előfizetőink kérdéseit.

 

Ha még többet szeretne tudni, vagy kérdése van egy munkaügyi témával kapcsolatban, szeretettel várjuk Munkaügyi Fórumunkon, ahol Dr. Gáspárné Dr. Szokol Márta, ügyvéd válaszol a jelentkezők kérdéseire.

 

Kérdés

Milyen szabályok mellett jár a műszakpótlék? Két alkalmazottat foglalkoztatunk munkaidőkeretben. A napi munkaidő-beosztás a következőképpen alakul: reggel 5 órától délelőtt 11-ig az egyik dolgozó, 11 órától 19 óráig a másik dolgozó. A beosztásuk hetente változik. Kell-e reggel 5 órától 6 óráig, illetve 18 órától 19 óráig terjedő időszakra műszakpótlékot fizetni, illetve milyen mértékű pótlékot kell fizetni a dolgozóknak az ilyen jellegű beosztás után?

 

Válasz

  • A műszakpótlékra való jogosultság esetén időbeli feltételként 18 és 06 óra között (legalább egy órát meghaladó időszakban) kell hogy történjen a munkavégzés. A munkavállalót a pótlék arányosan illeti meg, ha munkavégzésének tartama csak részben esik pótlékra jogosító időszakra.
  • Műszakpótlékra jogosultság esetén a másik feltétel a rendszeresen változó munkaidőkezdet, mely azt jelenti, hogy havonta a beosztott munkaidő kezdetének időpontja legalább a munkanapok egyharmada esetében eltér, valamint a legkorábbi és legkésőbbi munkakezdési időpontok között legalább 4 óra eltérés van.
  • Az ennél kisebb rendszerességű vagy kisebb eltérésű munkaidőbeosztás nem alapozza meg a műszakpótlékra való jogosultságot.
  • Azaz, ha a munkavállaló egyik héten hétfőtől péntekig 6 órakor kezdi meg a munkaidejét, a következő héten mindennap 11 órától, abban az esetben műszakpótlékra jogosult, jelen esetben a 05 és 06 óra, illetve 18 és 19 óra közötti tartamra arányosan. A műszakpótlék mértéke egységesen 30 százalék.

 

A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) 141. § (1) bekezdése szerint a munkavállalónak,

  • ha a beosztás szerinti napi munkaidő kezdetének időpontja rendszeresen változik,
  • a tizennyolc és hat óra közötti időtartam alatt történő munkavégzés esetén harminc százalék bérpótlék (műszakpótlék) jár.

Az Mt. 141. § (2) bekezdése megmagyarázza, hogy akkor rendszeres a munkaidő kezdetének változása, amennyiben havonta a beosztás szerinti napi munkaidő kezdetének időpontja a munkanapok legalább egyharmada esetében eltér, valamint a legkorábbi és a legkésőbbi kezdési időpont között legalább négy óra eltérés van.

 

A teljes írás a Munkaügy a közoktatásban című kiadványunkban jelent meg, amelyet az alábbi képre kattintva megrendelhet (FIGYELEM! Az alapmű a fenti cikket NEM tartalmazza!):

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet