Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Hat és félezer gyermek kapott képzést az internet veszélyeiről

Hat és félezer általános iskolás részesült olyan speciális oktatásban, amely az internet használata során rájuk leselkedő veszélyek elkerüléséhez ad segítséget. A program záró rendezvényét Tiszafüreden, a Bán Zsigmond Református Általános Iskolában tartották.

 

 

A több mint egy éve indított Vodafone Digitális Iskola elnevezésű program keretében ehhez 25, döntően hátrányos helyzetű diákokkal foglalkozó oktatási intézményben teremtették meg az infrastruktúrát, a képzés személyi feltételeit: 1300 táblagépet osztottak ki, az oktatáshoz pedig 700 pedagógust képeztek ki a Nemzetközi Gyerekmentő Szolgálat Safer Internet Program szakemberei.

 

A tiszafüredi rendezvényen Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programjáért felelős miniszterelnöki biztos kiemelte: a program legfontosabb célkitűzése, hogy általa mindenki a digitalizáció nyertesévé válhasson, és “elkerüljük a társadalom digitális megosztottságát”.

 

A köznevelés feladata – tette hozzá -, hogy ne csak az részesülhessen a digitális gazdaság javaiból, akinek a családi háttere ezt lehetővé teszi, hanem minden tanuló számára esélyteremtési lehetőséget kínáljon az, hogy elsajátíthatja a jövő technológiáit.

 

Marchhart Pál, a Vodafone vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy ezzel a rendezvény a Vodafone Digitális Iskola program első fázisának végét is jelenti. Az eddig szerzett tapasztalatokat feldolgozzák, majd ezt követően a program második fázisában a digitális kompetenciákat kívánják továbbfejleszteni.

 

Szeretnének segítséget nyújtani a pedagógusoknak és a diákoknak, hogy a tableteket, illetve az internet-hozzáférést jobban be tudják építeni a tanórákba, érdekesebbé és hatékonyabbá téve ezzel a tanulás folyamatát – jelezte.

 

Ozsváth János, a Bán Zsigmond Református Általános Iskola igazgatója felidézte, hogy milyen örömmel fogadták a gyerekek a Vodafone által biztosított táblagépeket. Elmondta: az új gépekkel még élvezetesebb, magasabb színvonalú lett az oktatás az iskolában.

 

A Vodafone Magyarország Zrt. és alapítványa 2015 decemberében indította el a Digitális Iskola Programot, együttműködő partnereivel az Emberi Erőforrások Minisztériumával, a Klebelsberg Központtal, valamint az Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvánnyal.

 

 

Forrás: MTI

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet