Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Az érzelmi intelligencia fejlesztésének lehetőségei óvodáskorban

Bruttó

2.540 Ft

Hogyan fejlesszük az óvodások értelmi és érzelmi intelligenciáját?

Leírás

Az érzelmi intelligencia (EQ) a hétköznapokban való boldogulás alapköve, hatással van arra, hogy a gyermek mennyire sikeres a nevelési-oktatási intézmények világában, majd később a munkahelyén, továbbá a kapcsolatainak minőségét is meghatározza. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a kognitív fejlesztés mellett már óvodáskorban odafigyeljünk az érzelmi intelligencia fejlesztésére is.

 

Írásunkban röviden áttekintjük az érzelmi intelligencia fogalmát, területeit, majd az óvodás korosztály értelmi és érzelmi fejlődését, hogy ezekhez a speciális jellemzőkhöz tudjuk illeszteni a fejlesztés lehetőségeit, illetve az ehhez kapcsolódó gyakorlatokat és játékokat.

 

A módszertani segédanyag elsőként az Óvónők kincsestára című kiadványban jelent meg.

 

Formátum: e-book (elektronikus pdf-dokumentum)

Oldalszám: 27 oldal

Szerző: Szőnyi Lídia – Szokol Zsófia

 

Tartalom:

  1. Az érzelmi intelligencia fogalma
  2. Az óvodáskorú gyermekek általános jellemzői
  3. A fejlesztés lehetőségei
  4. Érzelmi intelligenciát fejlesztő mesék
  5. Érzelmi intelligencia fejlesztő feladatok, gyakorlatok, játékok
  6. Irodalom

 A kiadvány szerzői jogvédelem alatt áll. Tilos annak bármilyen formában történő másolása, sokszorosítása vagy terjesztése. A kiadványban megjelenő képek, szövegrészletek megjelentetése a Kiadó engedélyéhez kötött.


Fizetési feltételek és szállítás: A megrendelt terméket e-mail-ben küldjük el Önnek a megadott e-mail címére. A megrendelésről szóló számlát utólag, postai úton juttatjuk el Önhöz, amelyet átutalással vagy postai befizetéssel teljesíthet. A termékre csomagolási és postaköltséget nem számolunk fel.

Érdekelhetnek még…

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet