Termék Kategóriák
0 termék - Ft
Akció!

Óvónők kincsestára

Bruttó

10.290 Ft 9.261 Ft

Módszertani kézikönyv óvodapedagógusoknak.

A feltüntetett ár az alapműre vonatkozik*

Leírás

Abban minden bizonnyal egyetértünk, hogy az óvodapedagógusok rendkívül kreatívak. De a kreativitás fenntartásához sok-sok inspirációra van szükség. Néha elég egy apró ötlet, és máris szárnyakat kap a fantázia: a látottakat továbbgondolva új, saját ötletek születnek. Erről az inspirációról az ÓVÓNŐK KINCSESTÁRA gondoskodik. Nem véletlen a címe: igazi kincsestárról van szó!
Speciálisan óvodapedagógusoknak fejlesztett segédanyagokat tartalmaz, amelyek biztosítják a folyamatos szakmai fejlődést az év minden szakában, az óvodai nevelés egészét érintően.

 

Az alapmű tartalma:

 • Kissné Dr. Zsámboki Réka: Óvodai nevelés a Freinet-pedagógia szellemiségében
 • Havlikné Rácz Andrea: A DIFER-mérés elemzése
 • Peer Krisztina: Testvérsors
 • Aissou Erzsébet: Az alacsonyan szocializált családokból érkezett gyermekek hátrányai és ezek kompenzálási lehetőségei az óvodában
 • Peer Krisztina: „Nem tudok aludni!”
 • Deákné B. Katalin: A viselkedés formálása ovis korban
 • Peer Krisztina: A táplálkozás és a kiválasztás zavarai
 • Deákné B. Katalin: A játékszerek nyújtotta oktatási lehetőségek
 • Deákné B. Katalin: Az összefüggéslátás fejlesztési lehetőségei óvodáskorban
 • Havlikné Rácz Andrea: Az elemi rendszerező és elemi kombinatív képesség mérésének és fejlesztésének lehetőségei
 • Pozsár Éva: Amikor a tárgyak életre kelnek
 • Tölgyessy Zsuzsanna: Népi kultúránk és a XXI. századi óvoda
 • Nagyné Árgány Brigitta: A hangszerek szerepe az óvodás korú gyermekek zenei nevelésében
 • Hegedűsné Tóth Zsuzsanna: Jól tervezett tevékenység, motivált gyerekek, eredményes fejlesztés
 • Bogár Mariann: „Tavaszi szél vizet áraszt…”
 • Szigethy Miklósné: „Kultúrát nem lehet örökölni”
 • Ferenczi-Bónis Orsolya: Adománygyűjtési lehetőségek az óvodák számára
 • Aissou Erzsébet: Befogadó óvodák új helyzetben
 • Deákné B. Katalin: A számítógép és az internet használata az óvodás korú gyermekek oktatásában
 • Kissné Dr. Zsámboki Réka: Tehetségígéretek gondozása az óvodában

Lapozzon bele!

Amennyiben tablet-en vagy mobiltelefonján tekinti meg a mintaoldalakat,
a belelapozó oldalainak betöltésére kicsit várnia kell!

Olvasson néhány hasznos írást az eddig megjelent köteteinkből:

 

Szeretne még jobban megismerkedni kiadványunkkal? Semmi akadálya!

Iratkozzon fel a nyári tematikájú – de egész évben hasznos, négy részes levélsorozatunkra, amelyben az óvodapedagógusok nyári tennivalóival kapcsolatos, hasznos írásokat olvashat:

 • Deákné B. Katalin: Játékok a csoportszobában – Leselejtezzük? Vagy jó lesz még valamire? Mi alapján válogassunk?
 • Kocsis Erika: Játék szabadon – Milyen a jó játék? Mi kell ahhoz, hogy a gyermek szabadon szárnyaljon az általa választott tevékenységben? Tudjuk-e, hogy mikor kapcsolódjunk be a játéktevékenységbe?
 • Csendes Krisztina: Tájházlátogatás óvodásokkal – Miért érdemes beiktatni a programba? Hogyan szervezzük meg? Hogyan segíti ez az óvodai célok elérését?
 • Kocsis Erika: Ovi-tábor, avagy bátorságpróba nagycsoportosokkal – Mik a tábor szervezésének feltételei? Mi legyen a program? Mire kell odafigyelni?

A feliratkozás semmiféle kötelezettséggel nem jár! 🙂

 

 


Az Óvónők kincsestára valóban kincset ér.
Az óvodapedagógus szakma egészét átöleli, három területre helyezve a hangsúlyt:

1. Könnyebben tudja tervezni napi feladatait.
A mai gyerekek mások. Közhely, de így van. Okosabbak, ugyanakkor érzelmileg labilisabbak, és a szociális kompetenciájuk is más. A gyermek mindenek felett álló érdeke megkívánja, hogy alkalmazkodjunk ezekhez az új élethelyzetekhez. 
2. Könnyebben tud megfelelni feletteseinek.
A szakmai elismerés mindenki önbizalmára pozitívan hat. De a jó teljesítmény az életpálya-modellnek köszönhetően ma már forintosítva is mérhető. Ez ugye Önnek sem mindegy?
3. Könnyebben tud megfelelni a szülői elvárásoknak.
A mai szülők egyre iskolázottabbak, tudatosabbak. Sokan már nem pusztán óvodát, hanem óvó nénit is szeretnének választani. Ki ne szeretne a legnépszerűbb pedagógus lenni a saját óvodájában?

 


De mitől is olyan különleges az Óvónők kincsestára?

  • Mert az óvodai nevelés minden területén segítségére lesz, mint például: környezeti nevelés, egészségvédelem, ünnepek és jeles napok, barkácsolás és kézimunka, művészeti nevelés, drámapedagógia, érzelmi nevelés, értelmi fejlesztés, és még sorolhatnánk.

 

  • Mert kiemelhető lapjai lehetővé teszik, hogy egy intézményen belül egyszerre többen is használják. Amíg Ön például a húsvéti írásokból merít ötleteket, addig egyik kollégája mozgásfejlesztő játékokat játszhat a gyerekekkel, másik kollégája pedig mesefeldolgozás keretében drámapedagógiai foglalkozást tarthat. Jól hangzik, nem?

 

 • Mert már az alapmű is 400 oldalnyi módszertani segédanyagot tartalmaz, ami az év során folyamatosan bővül az aktuális eseményekhez és jogszabályokhoz igazodva. Így újabb és újabb inspiráló ötletekkel gazdagodik.

Ugye Ön is szeretne szakmailag megalapozott tanácsokat kapni?

 

 

Megrendelem!

 


 

Formátum: cserelapos kézikönyv
Méret: A/5
Terjedelem: 400 oldal

 

A megrendelés a kézikönyvre és a kiegészítő kötetekre egyaránt vonatkozik. A kiegészítő köteteket
megrendelőink -; térítés ellenében -; automatikusan megkapják.

 

Az évente 6 alkalommal megjelenő, 96-100 oldalas kiegészítő kötetek oldalára 60 Ft (+ 5% áfa, + csomagolási és postaköltség). Az előfizetés az alapmű számlázási dátumától számított egy évig érvényes, és automatikusan meghosszabbodik, amíg Ön írásban másképp nem rendelkezik.

 


Kiadványunkról mondták:

“Számomra fontos, hogy folyamatosan képezzem magam a szakmámban, mindig szeretek újdonságokat kipróbálni, új cikkeket olvasni. Kicsit haboztam, hogy megrendeljem-e az Óvónők kincsestárát, mert soknak tartottam a kiadvány árát (ugyanis magánszemélyként rendeltem meg és nem az intézményen keresztül), de hamar rájöttem, hogy kéthavonta 7-8.000 Ft-ot még az óvónői fizetésemből is ki tudok gazdálkodni. Ráadásul az alapmű rendelésekor tetemes mennyiségű szakmai anyaghoz jutottam, amit hamar használni is kezdtem az ovis csoportomban. Összességében elégedett vagyok a kiadvánnyal, az ügyfélszolgálat pedig mindig készségesen válaszol, ha kérdésem van. Egyelőre egy évre fizettem elő, jövőre eldöntöm, hogy szeretném-e a folytatást.” – Adrienn, Budapestről

 

“A mi intézményünkben elég nagy a fluktuáció (sajnos), és azon túl, hogy az óvodapedagógusokat képzésekre küldjük, szerettem volna még valami pluszt nyújtani, ami segíti személyes fejlődésüket, céljaik elérését. Minden évben gyakornokok is megfordulnak az óvodánkban, épp ezért bizonyult jó megoldásnak az Óvónők kincsestára című előfizetés. Kezdők és haladó óvodapedagógusok egyaránt hasznosnak találják, ráadásul a generációk közötti kommunikációt is segítik az új témák vagy módszerek. Néha hallom, ahogyan a folyosón hangosan vitatkoznak a kollégák egy-egy témáról, de szerencsére nálunk helye van az eltérő nézőpontoknak – nem kell mindenkinek mindenben egyetértenie. Több szerzőt is ismerünk, szeretjük az írásaikat.” – Katalin, óvodavezető, Debrecen.

További információk

Méretek 14.8 × 21 cm

Amennyiben tablet-en vagy mobiltelefonján tekinti meg a mintaoldalakat,
a belelapozó oldalainak betöltésére kicsit várnia kell!

A tartalomjegyzék letöltéséhez kattintson az alábbi mezőre!

Óvónők Kincsestára - Tartalomjegyzék 2020. október
Óvónők Kincsestára - Tartalomjegyzék 2020. október
ovonok-kincsestara-tartalomjegyzek-2020-oktober.pdf
398.0 KiB
271 Downloads
Részletek

Érdekelhetnek még…

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet