Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Gyakornokok mentorálása az óvodában

Kiadónk új szakmai anyaggal készül: ezúttal az óvodapedagógus pályát választó, az intézményekbe gyakornokként érkező tanulóknak és a velük foglalkozó intézményvezetőknek, óvodapedagógusoknak kívánunk segítséget nyújtani.

 

Örömteli és fontos döntés, amikor egy érettségi elő álló diák elhatározza, hogy a kisgyermeknevelést választja hivatásul. A felsőoktatási intézményben töltött évek alatt rengeteg elméleti ismeretre tesz szert, de a pálya gyakorlati bemutatása, és a valós tudás és tapasztalat megszerzése egy kicsit háttérbe szorul. A gyakorlat lehetővé teszi, hogy a munkavállalás előtt a fiatal óvónéni vagy óvóbácsi betekintést nyerjen egy olajozottan működő intézmény hétköznapjaiba, és megtanulhassa, hogyan hasznosítsa évek alatt felgyűlt tudását.

 

A tapasztalatlan óvodapedagógusnak egyszerre kell a gyermekekkel szemben a jó pedagógiai megoldásokat megtalálnia, kommunikálnia a szülőkkel, megismerkednie egy teljesen új szervezettel valamint sikeresen és hatékonyan együtt dolgozni egy nála idősebb generációval.

 

A rutinos óvodavezetők és óvodapedagógusok számára is kihívást jelent az új pedagógus kolléga, hisz a mindennapi munkájuk mellett még őt is meg kell ismertetniük a saját óvodájukra jellemző specifikumokkal, gyakorlati tudással. Az eleve nem egyszerű kezdést még további zökkenők nehezítik: az x, y, z és alfa generációk közötti különbségek újabb ütközési felületet kínálnak.

 

Látható tehát, hogy több kihívást rejt az elsőre egyszerűnek tűnő folyamat. Október végén megjelenő kiadványunk azonban egy joszabályi szakértő, egy szervezetfelépítési tréner, egy felsőoktatási szakember és egy gyakorló óvodavezető segítségével igyekszik megválaszolni minden felmerülő kérdést.

 

Kövesse Facebook oldalunkat, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a legfrissebb szakmai anyagokról!

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet