Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Csaknem tízezer kérelem érkezett az Oktatási Hivatalhoz (OH) a tankötelezettség kezdési időpontjának módosítására

Emlékeztettek: január 31-éig kérelmezhették a szülők a augusztus 31-éig hatodik évüket betöltő gyermekük esetében a tankötelezettség kezdési időpontjának módosítását.

Az eljárás legfőbb célja az, hogy kiszűrjék a gyermek szempontjából hátrányos és indokolatlan felmentéseket – mutattak rá. Ismertették: a hivatalhoz eddig 9941 kérelem érkezett be, amelyeknek a feldolgozása folyamatos és zökkenőmentes. A hivatal kiemelte: a kérelmek száma az előzetes szakmai várakozásoknak megfelelő; bebizonyosodott, hogy “alaptalan volt az ellenzék hisztériakeltése”, amely tízezres tömegekről és elbírálhatatlan mennyiségű kérelemről beszélt.

 

Jelezték: az OH nyolc napon belül dönt a beadványokról, ha a kérelem és a beküldött dokumentumok alapján erre lehetősége van. Ha ennyi időn belül nem hozható döntés, a hivatal teljes eljárásban, vagyis legfeljebb hatvan napon belül dönt.

 

Az elbírálást pedagógiai szakértők végzik, akik mérlegelik a szülő kérelmében foglaltakat és a gyermekkel foglalkozó szakemberek véleményét. Az OH – a jogszabályoknak megfelelően – az esetek mintegy kétharmadában szakértőként rendeli ki a pedagógiai szakszolgálatot, és a szakvéleménye alapján hoz döntést – közölték.

 

Forrás: MTI

 

Nem szeretne lemaradni az óvodákat érintő jogszabályváltozásokról? Fizessen elő évente 10 alkalommal megjelenő szaklapunkra, az Óvodai Jogfutárra!

Óvodai Jogfutár – éves előfizetés

 

 

 

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet