Termék Kategóriák
0 termék - Ft

“Adj egy ötöst!” – pályázat

A Salva Vita Alapítvány „Adj egy ötöst” címmel hirdet pályázatot általános iskolai felső tagozatos és középiskolás diákcsoportok számára.

A pályázat célja, hogy a felnövekvő generáció személyes találkozáson és élményeken keresztül ismerkedjen meg fogyatékossággal élő emberekkel. Célunk, hogy a pályázó személyes élményét a pályázat keretei között megossza másokkal, mint jó példát, jó gyakorlatot. Az ideális programterv ötletes, alacsony költségvetésű, és mindkét fél számára kellemes időtöltést jelent.

 

 

Olyan program megvalósítására hívjuk fel a pályázókat, ahol a jó élmény életre szólóan megváltoztathatja a diákok hozzáállását, lerombolhatja előítéleteiket, melyek helyére az empátia és az odafigyelés léphet. A projekt célja a fiatalok érzékenyítése, hogy majd később, egy sokszínű társadalom nyitott, elfogadó, felelősen gondolkodó és felkészült tagjaivá váljanak.

 

A pályázatra magyarországi felső tagozatos és középiskolás diákok csapatait várjuk.

 

 

Pályázni lehet bármilyen közös programmal, amin a diákok és egy (vagy több) fogyatékossággal élő ember vesz részt. Megvalósulhat iskolán belül vagy kívül is. Lehet ez „alternatív” osztályfőnöki óra, vagy akár egy közös kirándulás is. Olyan programterveket várunk, amelyek megvalósítása során a diákok és a fogyatékossággal élő ember egyaránt jól érzik magukat és ezt szívesen megosztják másokkal is. A programok megvalósulását valamilyen formában dokumentálni kell (fotó-sorozat, videofelvétel, szöveges dokumentum, stb.) és ez kerül a honlapon feltöltésre, kész pályaműként. A programokra való felkészülést és a megvalósulását a szervezők által biztosított szakértők (mentorok) segítik.

 

További információ a pályázat weboldalán: https://adjegyotost.hu/a-palyazat-feltetelei

 

 

Forrás és kép forrása: https://adjegyotost.hu/

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet