Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Lezárni a karanténidőszakot – mit tehet az óvodavezető a sikeres újranyitásért?

Bruttó

6.350 Ft

Hogyan lépjünk tovább a karanténidőszak után?

Leírás

Cikkünkkel a vezetői tudatosságot szeretnénk támogatni, elsősorban a csapattal mint megtartó és motiváló erővel összefüggésben. Megismerjük, hogy mi az a VUCA-világ, mit üzen a szervezetek vezetőinek, ha a legalapvetőbb emberi igényt, a biztonságot szeretnék megadni csapatuknak a folyamatosan változó környezetben. Foglalkozunk azzal, hogy az óvodai testületeket milyen hatások érték, és miért jelent kihívást a karantén időszaka alatt és után a csapat összetartása, motiválása, energizálása, illetve mit tehet a vezető ezen hatások csökkentésére. Rövid ízelítőt adunk azokból az alapfogalmakból, melyek fel-felmerülnek, amikor az egyén és csoport viszonyát figyeljük, és ennek a teljesítményre és motivációra gyakorolt hatását keressük. Cikkünket konkrét javaslattal zárjuk a visszarendeződés időszakára annak érdekében, hogy közösen tudjanak a nevelőtestületek reflektálni az átéltekre, tanulni a nehézségekből és megtartani a pozitívumokat, tehát lezárni a karanténidőszakot nemcsak operatív, de mentális értelemben is. Ez szükséges ugyanis ahhoz, hogy az újraindulás után egy új, fejlettebb szinten folytathassa csapatunk a közös munkát.

 

A szerzők a Grow Csoport munkatársai: Molnár Judit szervezetfejlesztő tanácsadó, coach és pszichodráma vezető, Szabó Veronika szervezetfejlesztő tanácsadó és tréner

 

Formátum: e-book (elektronikus pdf-dokumentum)

Oldalszám: 28 oldal

 

Tartalom:

 1. A felgyorsult gazdasági-társadalmi környezet 
 2. Derült égből villámcsapás – a karanténhelyzet kihívásai 
 3. Egyén a csoportban – valahova tartozás, teljesítmény és motiváció 
 4. Az ember mint társas lény 
 5. Valahova tartozás vs. izoláció 
 6. Kisközösségek és a biztonság 
 7. Csoportkohézió 
 8. Normák a csoportban 
 9. Szociális facilitáció – Csoport és teljesítmény 
 10. „MI” tudat 
 11. A motiváció fenntartása 
 12. Hogyan energizáljuk csapatunkat a visszatéréskor? 
 13. A motiváltság fenntartása 
 14. MELLÉKLET 
 15. Workshop tematika – Hogyan energizáljuk csapatunkat a visszatéréskor? 

Lapozzon bele!


Molnár Judit és Szabó Veronika írása elsőként az ÓvodaVezetési Ismeretek című kiadvány 2020. júniusi számában jelenik meg.


Fizetési feltételek és szállítás: A megrendelt terméket e-mail-ben küldjük el Önnek a megadott e-mail címére. A megrendelésről szóló számlát utólag, postai úton juttatjuk el Önhöz, amelyet átutalással vagy postai befizetéssel teljesíthet. A termékre csomagolási és postaköltséget nem számolunk fel.

 

Óvodavezetési ismeretek

 

 

Érdekelhetnek még…

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet