Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Minősítési eljárás a bölcsődében pedagógus-munkakörben dolgozó szakembereknél

2016. január 1-től – a Kormány kiterjesztette a pedagógus-életpályamodellt a bölcsődében dolgozó felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelőkre és szakdolgozókra.

 

A pedagógus-életpálya kiterjesztése a kora gyermekkori intervenciós csomag része, melyről szóló kormányhatározat megjelent a Magyar Közlöny 2015. évi 56. számában. A bölcsődei pedagógus-munkakörök az egyes gyermekvédelmi és köznevelési tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 418/2015. (XII. 23.) Korm. rendelettel kerültek be a 257/2000. (XII. 26.) Korm. rendelet 2/a számú mellékletébe.

 

Jelenleg kötelezően a Gyakornok státuszú, és egyelőre nem kötelezően a Pedagógus I. besorolású dolgozók jelentkez(het)nek a minősítővizsgára, illetve a minősítési eljárásra.

 

Számtalan kérdés merül fel az érintettekben:

 

– Pontosan kiket érint a rendelet?

– Melyek a jelentkezés-jelentkeztetés szabályai?

– Milyen dokumentumokat kell elkészíteni és feltölteni?

– Hogy néz ki a folyamat idői struktúrája?

– Melyek a benne részt vevők feladatai?

 

A Bölcsődevezetők kézikönyve januári kiegészítő kötetében Bata Teodóra közoktatási szakértő a fentieken kívül a hétköznapok szóhasználatától most még kissé idegen fogalmak magyarázatára, kontextusba helyezésével is foglalkozik, valamint gondot fordít az egyes dokumentumok elkészítésével kapcsolatos információk átadására. Gyakorló szakértőként megosztja tapasztalatait a portfólióírás lépései, valamint a látogatás napjára való felkészülés tekintetében is.

 

Nyitókép forrása

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet