Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Diszkalkulia-megelőzés az óvodában

Bruttó

2.540 Ft

A teljes nevelési évet lefedő diszkalkulia-megelőző program, a mellékletben 25 játékos fejlesztőfeladattal.

Leírás

Az óvodában a gyerekek fő tevékenysége a játék. Az iskola-előkészítő és fejlesztő program is csak akkor igazodik az óvodások életkori sajátosságaihoz, ha az a játékos tanulásra épül. Jelen összeállításunkban a diszkalkulia-megelőzésére talál egy éves programot, amelyet foglalkozásokra bontottunk le.

 

A tanmenetet a Mesterházi Zsuzsa által szerkesztett Diszkalkuliáról pedagógusoknak című könyv fejlesztési terve alapján készítettük, de a megtanulandó anyag elsajátításának idejét lelassítottuk, a számfogalom biztos kialakítása érdekében.
A feladatok között szerepel néhány olyan példa, amely a számjegyek felismerését célozza meg. Ezek közelebb állnak az iskolai foglalkozásokhoz, éppen ezért ha úgy ítéli meg, hogy a gyerekek számára túl nehéz a feladat, nyugodtan kihagyhatja.

 

A tanmenetben ajánlott anyagként többször hivatkozunk Rosta Katalin: Színezd ki! című feladatlap-gyűjteményére. Természetesen a program e nélkül is alkalmazható, a foglalkozás témájához igazodó saját készítésű feladatlapok segítségével. A dokumentum végén 25 db feladatlapot talál.

 

 


A módszertani segédanyag elsőként az Óvónők kincsestárában jelent meg, most pedig e-book formájában, külön is megvásárolható.


Formátum: e-book (elektronikus pdf-dokumentum)

Terjedelem: 68 oldal


Fizetési feltételek és szállítás: A megrendelt terméket e-mail-ben küldjük el Önnek a megadott e-mail címére. A megrendelésről szóló számlát utólag, postai úton juttatjuk el Önhöz, amelyet átutalással vagy postai befizetéssel teljesíthet. A termékre csomagolási és postaköltséget nem számolunk fel.

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet