Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Digitális eszközök alkalmazásának lehetőségei a kisgyermekkori nevelésben

Jelentkezés
Helyszín Budapest
Időpont 2021. március 25., 26., 27.
Részvételi díj 55000 Ft
Képzés típusa Akkreditált pedagógus továbbképzés

Az elmúlt évtizedekben a különféle infokommunikációs technológiák mindennapos eszközeinkké váltak. A tapasztalatok szerint az IKT által kínált lehetőségek kiaknázása egyre sokoldalúbb a pedagógia területén is. A modern pedagógiának arra kell törekednie, hogy a hagyományos értékeket a technika vívmányaival integrálja. A gyakorlati orientáltságú, frontális-, egyéni-, páros- és csoportmunkát is ötvöző képzés az IKT által nyújtott lehetőségeket kifejezetten a kisgyermekekkel foglalkozó szakemberek számára, a mindennapi munkájukhoz igazodva ismerteti meg. Az ún. digitális kompetencia, mely a nyolc kulcskompetencia egyike, nélkülözhetetlen a tanuláshoz, a munkavégzéshez és az aktív társadalmi szerepvállaláshoz. Ezért lényeges, hogy az óvodapedagógusok és a kisgyermekekkel foglalkozó más szakemberek elmélyítsék és naprakésszé tegyék az IKT-val kapcsolatos ismereteiket.

 

 

A továbbképzés során a résztvevők elsajátítják:

 

 • az IKT alkalmazási lehetőségeit a mindennapi pedagógiai gyakorlatban.
 • Megtanulják az IKT-eszközökkel segített foglalkozások tervezését, az ezekhez kapcsolódó foglalkozásvázlatok, tematikus tervek készítését.
 • Megismerik a korosztályspecifikus IKT-eszközöket és az azokon futtatható képességfejlesztő applikációkat.
 • Képessé válnak a Web 2.0. típusú eszközök használatára, dokumentumok, képek, prezentációk szerkesztésére, melyeket felkészülésükhöz is alkalmazhatnak.

A tartalom feldolgozása során a résztvevők az alábbi fő tematikai egységeket dolgozzák föl csoportmunkával, frontális előadással, egyéni- és páros munkával:

 

 1. Bevezetés;
 2. IKT, mint az adminisztráció eszköze;
 3. Szerzői jogi kérdések;
 4. IKT, mint a pedagógusi felkészülés eszköze;
 5. Prezentációkészítés;
 6. Képességfejlesztő szoftverek és applikációk;
 7. Web 2.0 alkalmazások az oktatásban;
 8. Foglalkozástervezet készítése, összegzés

A záró ellenőrzéssel szemben támasztott követelmények:

 

 • A tanfolyam során elsajátított ismeretek felhasználásával egy IKT-val támogatott foglalkozásterv elkészítése és megosztása határidőre az oktatóval.
 • A vizsgamunka értékelése szakmai és formai szempontok alapján történik, szummatív értékeléssel. Minimális terjedelme: 3000 karakter, maximális korlátozás nincsen. A feladat leadási határideje a képzés utolsó napját követő maximum 14 napon belül.
 • A tanúsítvány kiadásának feltételei: A fenti szempontoknak megfelelő vizsgamunka határidőre történő megosztása az oktatóval.
 • A vizsgamunka “megfelelt” minősítése.
 • A tanfolyamon legalább 90%-os részvétel.

Előadó:

Szabóné Vékony Andrea, szakvizsgázott, okleveles gyógypedagógus (logopédus)

 

A helyszín a járványhelyzet alakulása okán változhat!

 

Kiemelt kép: Kids photo created by freepik – www.freepik.com

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

Hozzájárulok, a személyes adataim kezeléséhez, elfogadom és egyetértek az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban leírtakkal.

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet