Termék Kategóriák
0 termék - 0 Ft

Korszerű szemlélet az óvodai környezeti nevelésben

Jelentkezés
Helyszín Budapest
Időpont 2018. április 12., 13., 14.
Részvételi díj 55000 Ft
Képzés típusa Akkreditált pedagógus továbbképzés

 

Környezet  

Az óvodai nevelés folyamatában kialakított viselkedési módok, szokások, tudás a korszerű környezeti kultúra megalapozását, a környzettudatos magatartást segítik elő. A korai életszakaszban elsajátítottak azonban csak akkor tartósak, ha az óvodapedagógus maradéktalanul érvényesíti a fejlődéslélektani törvényszerűségeket, vagyis olyan tevékenységeket biztosít a gyermek számára, amelyek sokoldalúan fejlesztik a személyiséget.

 

A képzés programja az előzőekben megfogalmazottakhoz nyújt szakmai támogatást, amely 3 tematikai egységből áll:

  • Az elsőben az óvodai környezeti nevelés feladatai kerülnek feldolgozásra, elsősorban az életkori jellemzők és a gyerek kompetenciáinak fejlesztése aspektusából. A képzés oktatója előadást tart a témakörről, a résztvevők beszámolnak tapasztalataikról, és csoportmunkában példákat gyűjtenek a környezeti nevelés feladatainak megvalósításáról.
  • A második egységben azok a gyermeki tevékenységek kerülnek feldolgozásra egyrészt előadás formájában, másrészt csoportmunka formájában, amelyek a legalkalmasabbak a korszerű környezeti nevelés újszerű céljának megvalósítására.
  • A 3. tematikai egységben a projekt jellegű, komplex tervezés kerül feldolgozásra. Az elsajátítást előadáson kívül munkalapok kitöltése, filmek elemzése is segíti. A résztvevők egyéni és csoportos feladatmegoldásáról, amely a tanfolyamon zajlik, az előadó visszajelzéseket fogalmaz meg.

 

Előadó: Kissné Dr. Korbuly Katalin

Kissné Dr. Korbuly Katalin tanár, pedagógiai előadó.

Kissné Dr. Korbuly Katalin

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

Hozzájárulok, a személyes adataim kezeléséhez, elfogadom és egyetértek az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban leírtakkal.

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet