Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Vizsgálja a Klik, hogy vécétakarításra köteleztek alsósokat egy dunaújvárosi iskolában

Vizsgálatot indít a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ illetékes tankerülete a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolában, mivel péntek délután szülők jelezték, hogy tanítók vécétakarítására köteleztek 3. évfolyamos tanulókat – közölte a Klik sajtóosztálya.

 

A Klik közleményében leszögezte, hogy minden az emberi méltósággal nem összeegyeztethető, a diákok jogait, személyiségfejlődését és érdekeit sértő megnyilvánulást, pedagógiai módszert elítél.

 

A Dunaújvárosi Tankerület soron kívül foglalkozik az üggyel, a vizsgálat lezárása után az állami intézményfenntartó megteszi a megfelelő jogi lépéseket, amennyiben ez szükséges – olvasható a közleményben.

 

Először egy dunaújvárosi portál, a castellum.do számolt be az esetről, miszerint csütörtökön a Petőfi Sándor Általános Iskola egyik osztályfőnöke több tanár és a takarítónő asszisztálásával harmadikos fiúkkal takaríttatta ki az összerondított mellékhelyiséget az első szünetben. Az eset szülői felháborodást váltott ki.

 

Rideg István, az intézmény igazgatója az iskola honlapján olvasható közleményben arról tájékoztatta a szülőket, hogy az “intézményben csütörtökön történt sajnálatos esemény kapcsán felmerült panaszukat” feltétlenül szeretnék kivizsgálni. Erről már egyeztettek a szülői szervezet egyik képviselőjével.

 

Írta: MTI

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet