Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Verstanulás online? – Versike.hu

A memoriterek megtanulása sok diák számára nehézséget jelent, nagy koncentrációt igényelő passzív tevékenység lévén. Fokozottan jelentkezik ez a probléma a mostani generációnál, akik alapvetően a gyors, mozgalmas, elmélyülést nem igénylő tevékenységekhez vannak hozzászokva, a verstanulás viszont kizárja ezeket. Illetve kizárta eddig.

 

 

versike.hu egyedi tanulási technikát alkalmazva online felületre viszi a sorok megtanulását, mely ezáltal kevésbé tűnik fáradtságos memorizálásnak, és sokkal inkább játékos tanulássá válik. Az oldal igényes grafikája ragadja meg elsőként a látogatót, majd a főoldalon található Romhányi vers vonja magára a figyelmet, melyből hiányoznak bizonyos betűk. Ez az oldal módszerének kulcsa: úgy tanít verseket, hogy a szavaknak egyre nagyobb része tűnik el. Minden betűt egy-egy üres négyzet jelöl ezzel egy kis segítséget nyújtva.

 

 

Egy gyors és ingyenes regisztráció után hozzáférhetünk összesen közel kétszáz vershez, melynek nagy részét modern magyar költők munkái alkotják, de néhány kortárs vers is megtalálható (például Tandori vagy Varró Dániel). Ha mégsem találnánk azt a művet, melyet tanulni szeretnénk, a Kapcsolat menüpontban beküldhetjük az oldal szerkesztőinek. A tanulás megkezdése előtt kiválaszthatjuk a tanulni kívánt versszakot és a nehézségi szintet. A gyakorlás fokozatosan történik, utána pedig jöhet az ellenőrzés: be kell gépelni a megtanult verset. Minden egyes elvétett betűre hangjelzés figyelmeztet, így a pontos tanulás garantált. Javításra és segítségkérésre is lehetőség van, eredményünkről és haladásunkról pedig részletes statisztikát kapunk.

 

 

A bejegyzést írta: Rick Péter
Átdolgozta: Hülber László

Forrás: http://etanar.blog.hu

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet