Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Vállalkozási ismereteket tanítanak a középiskolásoknak

A Design Terminál szakmai együttműködésével idén októberben a magyar középiskolákban is elindul a szlovén uSchool oktatási program, amely gyakorlati vállalkozási ismereteket tanít az érdeklődő középiskolásoknak. A program során a diákok a gyakorlatban, egy általuk megálmodott vállalkozás fejlesztésével sajátítanak el olyan  alapvető ismereteket, mint a projekt- és üzleti tervezés, a marketing és a sales alapjai.

 

„A Design Terminál célja, hogy a magyar vállalkozásokat exportképessé tegye. Ma 100 fiatalból csak négy akar vállalkozni, ezért kiemelten fontos, hogy a diákok már az egyetem előtt is szert tegyenek üzleti ismeretekre” – emelte ki beszédében Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója.

 

 

A Magyarországon most ősszel debütáló uSchool hat éve működik sikeresen Szlovéniában, és az ottani középiskolák harmadában jelen van. A program saját vállalkozásoktatási módszertannal dolgozik, amely az amerikai Stanford egyetem Design Thinking koncepciójára épül.

 

 

A tanév során olyan sikeres fiatal vállalkozók és startupperek fogják mentorként segíteni a középiskolásokat, mint Varga Gergő, aki startupjával tavaly megnyerte Finnországban a nemzetközi Slush verseny 500 ezer eurós fődíját.

 

 

A részt vevő középiskolákban októberben indulnak el a diákok által alakított vállalkozói klubok. Az iskolákba érkező mentorok hetente egy alkalommal kétórás foglalkozást tartanak. A program május utolsó hetében ér véget. A tanév során kifejlesztett startupjukat a középiskolások konferenciával egybekötött versenyen mutathatják be a befektetőkből és vállalkozókból álló közönségnek.

 

 

A uSchool két magyar partnerrel közösen, a több hazai startupprogramot szervező InVendor befektetési és tanácsadói céggel, illetve a desztináció marketinggel és szervezetfejlesztéssel foglalkozó AERA Concept&Communication ügynökséggel indítja el az oktatási programot. A uSchool első magyar tanévében legfeljebb tíz hazai középiskola tud részt venni.

 

Az érdeklődő intézmények jelentkezését a maria.ackermann@invendor.hu címen várják a szervezők.

 

(Forrás: Edupress)

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet