Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Új elearning képzés indul – Robotika az óvodában

Április 23-tól elérhetővé válik legújabb elearning képzésünk első modulja “Robotika az óvodában – Általános módszertan” címmel, amelyre ráadásul kedvezménnyel is lehet jelentkezni!

 

Új elearning képzés indul - Robotika az óvodában

 

Megjelent az IKT eszközök és módszertan témájában új otthoni képzésünk, amelynek segítségével az óvodás korú gyermekeket vezethetik be a pedagógusok a robotika világábaA képzésre ráadásul 30% kedvezménnyel jelentkezhet!

 

 

Az utóbbi évtizedekben hatalmas mértékben felgyorsult a gazdasági és technológiai fejlődés, melyhez nagyon gyorsan kellett alkalmazkodni, széleskörű változások jelentek meg. Az élet minden területét átalakítja a digitális technológia, melynek megismerése és alkalmazása folyamatos kihívásokat jelent minden ember számára. Nélkülözhetetlenné vált a digitális kompetencia: mely kiterjed a digitális eszközök ismeretére, azok alkalmazásának képességeire.

 

Új képzésünkhöz nem szükséges semmilyen informatikai vagy programozói előképzettség, tapasztalat sem a pedagógusok, óvodapedagógusok, sem pedig a gyerekek részéről! Az elearning tananyagunkat azoknak az óvodapedagógusoknak ajánljuk, akik érdeklődnek a robotok, az algoritmikus gondolkodás, a csoportmunka aktív használata iránt és szívesen vezetnék be ezeket az újdonságokat intézményükben is.

 

Miről fog tanulni a képzés során?

1. Digitális kompetencia fejlesztés

A képzés során megtanulja, hogyan értelmezze a tanulási környezetet és a megváltozott pedagógiai szerepet az oktatásban. Külön kitérünk az SNI-s és BTMN-es, azaz a sajátos nevelési igényű és a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek fejlesztési lehetőségeire, kiemelve a padlórobotok használatát. Mindemellett szó lesz a témában nagyon fontos tehetséggondozásról is.

 

2. Képességfejlesztések padló robotokkal

A képzés második részében a STEM, azaz a műszaki és természettudományi képességek fejlesztéséről lesz szó, és arról, hogy milyen egyéni és kooperációs lehetőségei vannak a témában egy pedagógusnak.

 

3. Padlórobotok alkalmazásához kapcsolódó pedagógiai ágak

Három pedagógiai ágról tanul a képzés során: élménypedagógia, projekt pedagógia, pozitív pedagógia

 

4. Padlórobotok bevezetésének folyamata

5. Gyermekek által készíthető eszközök típusai

A modul végén a saját készítésű játékok típusait és szerepét ismeri meg, emellett pedig külön foglalkozunk egy olyan fontos témával, mint az újrahasznosítás és annak környezettudatos szemléletmódot formáló tényezőjével a robotikában.

 

Az elearning képzés adatai:

Robotika az óvodában - A képzés adatai

A képzés további részei:

A “Robotika az óvodában” csak az első része egy nagyobb csomagnak, amelyben a képzésen résztvevők teljesen megtanulják, így pedig átlátják majd a robotika lehetőségeit az óvodában. Az elkövetkezendő néhány hónapban még öt modullal fog bővülni a csomag:

 

 1. Általános módszertani anyag
 2. Gyakorlati útmutató
 3. Témavázlatok:
  1. Tavasz-nyár
  2. Ősz-tél
  3. Környezetvédelem
  4. Hagyományok

 

Ha megtetszett Önnek elearning tananyagunk nagyon egyszerűen jelentkezhet rá, ráadásul 30% kedvezménnyel!


Szerzőnkről: 

Liszkai Anikó 2018-ban kezdett el robotikával foglakozni. A Raabe Klett kiadó által meghirdetett robotépítő versenyen országos első helyezést ért el a csoportjával, nyereményük három darab Scottie GO! társasjáték volt. Itt olyan pozitív tapasztalatai lettek, amelyek arra ösztönözték, hogy önképzés útján még jobban betekintést nyerjen a robotika világába. A társasról cikket is írt a kiadó megkeresésére.

 

2019 tavaszán Aknai Dóra Orsolya felkérésre SNI gyermekek robotikával történő fejlesztéséről publikált. Részt vehetett a csoportjával a CodeWeek és a Digitális Témahét eseményén, illetve Kisgyermekkori Robotika kódolás 3. ELTE által szervezett konferencia előadója lehetett 2019 tavaszán, Budapesten. Dél-Békési Tehetségtanács kérésére 2019. áprilisában a IX. Orosházi Tehetségkonferencián szakmai bemutató napot tartott az érdeklődő pedagógusoknak és délután elméleti előadóként volt jelen a rendezvényen.

 

A Raabe Klett kiadó felkérésére részt vett a Scottie Go!-ról szóló elearnig tananyag fejlesztésben.

 • 2019 IV. Mobileszközök az oktatásban konferencia Balatonfűzfő előadóként vett részt
 • 2020. Tanulj velem IKT-val szülinap előadóként vett részt
 • 2020 Dojo új lehetőség az online digitális óvodai nevelésben Aknai Dóra Orsolya oldalán megjelent írása https://sniikt.wordpress.com/2020/05/18/scottiegodojo/
 • 2020. Legyél te az év digitális Da Vinci tanára! videópályázaton országos 3. helyezett és külön díj
 • 2020. május IKT MisterMinds kutatócsoport tagjának választották
 • 2020. október Code Week Webinárium: Online Robotika az óvodában Bemutatta a sikeres Code Week pályázatát https://www.youtube.com/watch?v=pNv5jKH8el

 • A 2021. Debrecen Oktatás Informatikai Pedagógiai Konferencia (online) Tehetség szaktanácsadás céljából megrendezésre kerülő eseményeken is elő adhatott Orosházán,
  illetve bemutathatta eszközeit.
 • Az ELTE Robotika Kódolás Kisgyermekkorban 4. online konferenciára fogadták el a jelentkezését, így ott is előadhat májusban.

 


 

Miért az elearning?

Elearning képzések - tanuljon bárhol, bármikor!

 

Bárhol, bármikor tanulhat!

Az elearning képzések és tananyagok feldolgozásához gyakorlatilag csak internetre és egy megfelelő eszközre van szükségünk, így akár otthon vagy az intézményében vagy akár a szabadban is tanulhat, hogy ha akad néhány perce.

 

Széles témaválasztékkal várjuk

Otthoni képzéseink témáit úgy alakítottuk ki, hogy mindenki megtalálja a hozzá és szakmájához közel állót. Az elearning képzések esetében a támogató rendszer, az ún. LMS (learning management system, azaz tanulás menedzsment rendszer) gyakorlatilag végtelen számú képzés és tananyag publikálást teszi lehetővé.

 

Nem kell vizsgára utazni

Természetesen a tananyaghoz kapcsolódó vizsga is online zajlik, a rendszer automatikusan értékeli azt, s ha megfelelő eredményt ért el a felhasználó, sikeresen el is végezte a tanfolyamot. Ebbem az esetben akár tanúsítványt is kaphat a tanfolyam elvégzéséről, mellyel kreditpontokat, beszámítható órákat gyűjthet a 7 éves minősítési periódusához.

 


Csatlakozzon Ön is a Raabe elearninggel tanulók csapatához és tanuljon bárhol, bármikor Önnek fontos témákat feldolgozva! Ehhez nem kell semmit tennie, csak megvásárolnia első képzését nálunk.

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet