Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Tudáspont interaktív oktatási program

Április 29-ig lehet jelentkezni a természettudományokat élményalapú tanulással népszerűsítő Make Science Make Sense (MSMS) Tudáspont Utazó Workshopjára, amely “házhoz viszi” a kísérleteket azoknak, akik személyesen nem jutottak el a budapesti foglalkozásokra.

 

A Bayer Hungária által indított – és nemzetközi szinten több mint húszéves múltra visszatekintő – MSMS Tudáspont ebben a tanévben a Láthatatlan Kiállításon rendezi meg természettudományos workshopjait a 10-14 éves diákok számára. Az előző évadhoz képest dupla annyi, 40 kiscsoportos gyakorlati foglalkozást tartanak, amelyekre másfélszeres volt a túljelentkezés.

 

Mint írják, azokhoz az osztályokhoz, tanulócsoportokhoz, pedagógusokhoz is szeretnék eljuttatni a workshopon való részvétel lehetőségét, akik nem tudnak Budapestre utazni, vagy a hatalmas érdeklődés miatt lemaradtak a jelentkezésről. “Célunk, hogy minél több izgalmas kísérlettel minél közelebb hozzuk a gyerekeket a természettudományos tantárgyak megkedveléséhez, ezzel a tanárok munkáját is segítsük, és a tanulók pályaválasztási elképzeléseit is bővítsük” – idézik a közleményben Alföldi Máriának, a Bayer Hungária Kft. kommunikációs vezetőjének szavait.

 

Az interaktív, ingyenes program tudástárát a workshopokon végzett kísérletek mellett további tíz videókísérlettel bővítették, amelyek a tanárok számára kész ötleteket adnak az egyszerűen elvégezhető, a mindennapi élet során használt, gyakran filléres vagy újrahasznosított alapanyagokkal és eszközökkel könnyen megvalósítható kísérletek elvégzéséhez.

 

A kísérleteket bárki elvégezheti a saját iskolájában. Az Utazó Workshop nyertesét azok közül a tanulócsoportok közül sorsolják ki, amelyek a kisfilmek alapján legalább egy kísérletet elvégeznek és azt dokumentálják. A felhívásra április 29-ig az MSMS Tudáspont oldalán lehet jelentkezni.

 

A nyertes osztályhoz az utolsó tanítási héten, június 13. és 15. között a projekt “házhoz megy”, vagyis az Utazó Workshop keretében – az ország bármely pontján – a diákok élőben, saját tantermükben tekinthetik meg az MSMS Tudáspont biológia és kémia kísérleteit, a BME SZASZ szakkollégistáinak közreműködésével.

 

Az MSMS Tudáspont oldalán tekinthetők meg a kisfilmek: a Megforduló nyilak, Az ezüst tojás, A láthatatlan pohár, az Elhajlított fénysugár, A varázslatos szivárvány, a Lufifújás kémiával, az Építsünk tüdőmodellt!, a Hő nélkül sütött hús, A keményítő kimutatása, és Házi baktériumtelep című kísérlet.

 

Az MSMS Tudáspont színes installációja június 10-ig tekinthető meg a Millenáris parkban található Láthatatlan Kiállításon.

 

Írta: MTI

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet