Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Harmóniában a gyermekek között – éneklő-zenélő nevelők az élményalapú nevelésért

Jelentkezés
Helyszín Budapest
Időpont 2019. november 13.,14.,27.
Részvételi díj 55000 Ft
Képzés típusa Minősített szociális továbbképzés

Csoportos árkedvezmény, már 2 főtől: 39.900 Ft / fő

 

A továbbképzés célja az, hogy a kisgyermekekkel foglalkozó szakemberek segítséget kapjanak a zenei önkibontakozás terén, és hozzájáruljon a zenei önképzésük lehetőségeinek megtapasztalásához. Mindez azzal a szándékkal történik, hogy a jelenlévők a kodályi zenei nevelési elvek mentén egyre tudatosabban viszonyuljanak a korai zenei neveléshez, és váljon igényükké a kisgyermekek minőségi zenei nevelése.

 

A képzés a résztvevők ének-zene iránti attitűdjének feltárását követően segíteni kívánja a hozott gátlásaik, negatív érzelmeik feloldásában. Egyszerű, jól követhető módszertani repertoár segítségével támogatja helyes hangképzésüket, éneklési készségeiket, zenei hallásukat, alapfokú kottaolvasási képességeiket, a képzéskiírásban megjelölt hangszerek (citera, gitár, furulya, metallofon, xilofon, körtemuzsika, hegedű) bármelyikén történő hangszerjátékukat, illetve zenei kreativitásukat. A képzés során lehetőség nyílik a népi gyermekdalok, ölbéli játékok és mondókák, illetve az azokhoz kapcsolódó mozgásformák, játékok repertoárjának bővítésére, a 0-3 évesek körét érintő zenei nevelés módszertanának felfrissítésére, zenei kezdeményezések tervezésének gyakorlására. Ezzel hozzájárul ahhoz, hogy a képzést elvégzők érzékenyebbé váljanak a kisgyermekek zenei megnyilvánulásai iránt.

 

A továbbképzés változatos módszerekkel, élményszerű oktatásszervezéssel, jó gyakorlatok bemutatásával felkészíti, megalapozza a résztvevők önképzését és igényét a hangszeres továbbfejlődésre, zenei repertoárjuk bővítésére. Az éneklés, a zenélés hozzájárul a nevelő saját, személyes jóllétéhez, kiegyensúlyozottságához is.

 

Tréner: 
Hegedűsné Tóth Zsuzsanna

Szolfézs-zeneelmélet tanár, karvezető, óvodapedagógus, és bölcsész

 

Hegedűsné Tóth Zsuzsanna 1995 óta foglalkozik óvodás korú gyermekek zenei fejlesztésével. Zeneelmélet, szolfézstanári diplomája mellé megszerezte az óvodapedagógusi diplomát is, hogy a korosztályhoz még inkább hozzá tudja igazítani zenepedagógiai elképzeléseit. Jelenleg az ELTE PPK neveléstudományi doktori iskolájában doktorjelölt.

 

 

A képzési program főbb pontjai:

  • Elméleti alapozás
  • Az ének-zenei képességek feltárása, alapozása, a tanulás irányának közös meghatározása
  • A zeneileg igényes, tudatos nevelővé válás (elmélet és gyakorlat)
  • Az élmény alapú zenei nevelés elmélete és gyakorlata
  • Önálló továbbfejlődésre való készség és képesség megalapozása

 

A képzésről mondták:

Sosem késő új dolgokat elsajátítani, hangszerek használata, dalok, mondókák – repertoár bővítése, kezdeményezés a gyerekek között, a zene fontossága a gyerekek életében.

 

A zenei eszközök bevezetése a bölcsődei életbe. A dalok, mondókák másként való beiktatása a csoport életébe.

 

furuja-kotta

Teljesen kezdőként is meg lehet tanulni ezeken a hangszereken (furulya, metallofon, citera, stb.) alapszinten játszani, ezáltal löketet kaptam ahhoz, hogy otthon továbbfejlesszem magam és ezt a tudást megmutassam a gyerekeknek is.

 

Furulyázás elsajátítása, hangsúlyossá téve a zene fontosságát, az abban való jártasságot.

 

Alapok megtanulása a kottaolvasáshoz. Furulya – örömmel sikerült megszólaltatni néhány dalt!

 

Rengeteg hangszert ismertem meg és próbáltam ki. Nagyon érdekesek voltak számomra.

 

A 30 óra alatt megtanultam alapszinten furulyázni, kottát olvasni és úgy érzem ezáltal sok új dalt is meg tudok majd tanulni magamtól.

 

Célcsoport:

bölcsőde, családi napközi, családsegítés, gyermekjóléti szolgálat, házi gyermekfelügyelet, helyettes szülő, gyermekek átmeneti otthona, családok átmeneti otthona, nevelöszülői hálózat, területi gyermekvédelmi szolgálat

 

 

Köszönjük minden pedagógusnak, óvodapedagógusnak és intézményvezetőnek, hogy folyamatosan megtisztelnek bennünket bizalmukkal és a Raabe Akadémia képzéseit választják ha akkreditált pedagógus továbbképzésről van szó. Az ügyfeleink véleménye fontos számunkra, ezért kérjük ki véleményüket minden képzés után.

Az eddig kitöltött adatlapok alapján résztvevőink 88%-a (150 fő) 97%-nál magasabb arányban volt elégedett rendezvényeinkkel.

Köszönjük szépen a sok pozitív véleményt, továbbra is dolgozunk azon, hogy a Raabe Akadémia egyet jelentsen a megbízhatósággal, minőséggel és elégedettséggel.

Elégedettségmérőink eredményét ITT tekintheti meg!

 

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

Hozzájárulok, a személyes adataim kezeléséhez, elfogadom és egyetértek az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban leírtakkal.

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet