Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Tanulás – a világ felfedezése óvodás korban

Jelentkezés
Helyszín Budapest
Időpont Igény szerint (2 tanfolyami nap + távoktatási modul)
Részvételi díj 55000 Ft
Képzés típusa Akkreditált pedagógus-továbbképzés

Az utóbbi kb. 1,5 évtizedben született új tudományos eredmények, a szakmai szabályozók változásai, az óvodával kapcsolatos szülői elvárások differenciálódása indokolttá teszik az óvodai nevelés módszertani kérdéseinek újragondolását, támogatva ezzel az óvodapedagógusokat szakmai kompetenciájuk erősítésében, módszertani kultúrájuk gazdagításában.

 

Továbbképzési programunk a kora gyermekkori tanuláshoz és az óvodapedagógus tanulástámogató kompetenciáihoz kapcsolódó fontosabb kérdéskörök többszempontú végiggondolásával valamennyi résztvevő számára nyújthat hasznosítható tudást.

 

Programunk 3 fő modulból áll:

 

  • Az első továbbképzési napon a résztvevők tanulással kapcsolatos tapasztalatainak, élményeinek, előzetes tudásának feltárása, valamint az újabb releváns tudományos eredményeknek a megismerése (kognitív tudományok, fejlődéslélektan), a kettő összekapcsolódásának elősegítése, a közös nyelv kialakításának megalapozása történik interaktív előadás, beszélgetés, csoportos munka formájában.
  • Ezt követi az egyéni munkaformára építkező távoktatási modul, melynek feladata a pedagógusok által használt és/vagy készítendő dokumentumok, valamint az azok értelmezéséhez és elkészítéséhez szükséges elméleti hátterek alaposabb megismerése.
  • A harmadik modul keretében a résztvevő óvodapedagógusok tanulástámogatással kapcsolatos kompetenciáit erősítjük elsősorban a cselekvő-felfedező tanulás és a projektpedagógia módszertanára építkezve, az alkalmazott módszerekkel is mintát nyújtva. Ebben a szakaszban alkalmazott munkaformák és módszerek: plenáris előadás, tematikus csoportos munka, megbeszélés, tervezetkészítés, elemzés, esetelemzés, vita, tapasztalatok megosztása, reflexiók.

 

A tanúsítvány megszerzésének együttes feltétele a kontakt órák legalább 90 %-án való jelenlét, a távoktatási modul feladatainak teljesítése, valamint a továbbképzés befejezését követő 10 napon belül, a megadott kritériumok alapján elkészített, „megfelelt minősítésű” zárómunka, amely választhatóan lehet projektterv vagy komplex tevékenységtervezet vagy egy korábbi, saját projekttervhez vagy komplex tevékenységi tervhez készített önreflexió.

 

Tréner: Szombathelyiné Dr. Nyitrai Ágnes

– a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának intézeti tanszékvezetője, főiskolai tanára, az Óvónők kincsestára és a Bölcsődevezetők kézikönyve című kiadványok egyik szerzője.

 

Köszönjük minden pedagógusnak, óvodapedagógusnak és intézményvezetőnek, hogy folyamatosan megtisztelnek bennünket bizalmukkal és a Raabe Akadémia képzéseit választják ha akkreditált pedagógus továbbképzésről van szó. Az ügyfeleink véleménye fontos számunkra, ezért kérjük ki véleményüket minden képzés után.

Az eddig kitöltött adatlapok alapján résztvevőink 88%-a (150 fő) 97%-nál magasabb arányban volt elégedett rendezvényeinkkel.

Köszönjük szépen a sok pozitív véleményt, továbbra is dolgozunk azon, hogy a Raabe Akadémia egyet jelentsen a megbízhatósággal, minőséggel és elégedettséggel.

Elégedettségmérőink eredményét ITT tekintheti meg!

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

Hozzájárulok, a személyes adataim kezeléséhez, elfogadom és egyetértek az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban leírtakkal.

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet