Termék Kategóriák
0 termék - 0 Ft

Stresszkezelés, kiégés elleni technikák, a pozitív pszichológia alkalmazása pedagógusok körében

Jelentkezés
Helyszín Dunakeszi
Időpont 2019. november 14., 21. (9.00-17.00) + távoktatási modul
Részvételi díj 40000 Ft
Képzés típusa Akkreditált pedagógus-továbbképzés_blended

A pedagógusok folyamatosan ki vannak téve olyan helyzeteknek, melyben konfliktusokat kell megoldaniuk, változási folyamatokat kell kezelniük. Az autonómia hiánya és a státus társadalmi elismertségének labilitása felerősíti a konfliktusokat, azok eredménytelen kezelése pedig elvezet a stressz és kiégés helyzetéhez. A burnout szindróma elkerülése feltételezi a stressz okok és a kiégés folyamatának alapos ismeretét, a megküzdés módjainak, technikáinak tudatosítását. Ha a résztvevők saját viselkedésüket azonosítani tudják a különféle, kihívást jelentő helyzetekben, tovább tudnak lépni személyiségük megerősítésében, eséllyel kerülik el a kiégési folyamat súlyosabb fokozatait, megőrizve a sikeres munka élményét. A tematikai egységek – a konfliktushelyzet, a stresszorok, a kiégés (burnout szindróma), a megküzdés stratégiái – két intenzív tréningnap során és egy közbe iktatott, 10 órás távoktatási modul keretében valósulnak meg (blended képzési forma). A képzés folyamatában jellemzőek a többlépcsős gyakorlatok, melyek során a résztvevők először egyéni, részben távoktatásos munkában oldanak meg feladatot, majd a kontakt órák során mikrocsoportos elemzés, konszenzusteremtés, ez után pedig plenáris megbeszélés következik. Meghatározó a saját élményű csoportos tanulás, a helyzetgyakorlatok kimunkálása a stressz hatásmechanizmusáról, a kiégési folyamat természetéről. Az ellenőrzés a tréning jellegéhez igazodva legtöbbször megfigyeléssel és a távoktatási modul feladatainak a konzulens (tutor) által végzett kontrolljával történik. A tanúsítvány kiadásának 90 %-os részvétel és a távoktatásos feladatok elkészítése, a képzés zárásakor pedig egy a szerzett élményekről, a személyes munkában hasznosítható tapasztalatokról visszajelző, reflexiós levél megírása a feltétele. Elvárás, hogy a levél tükrözze megfogalmazójának a gyakorlati hasznosításra vonatkozó terveit.

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

Hozzájárulok, a személyes adataim kezeléséhez, elfogadom és egyetértek az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban leírtakkal.

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet