Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Stresszkezelés, kiégés elleni technikák, a pozitív pszichológia alkalmazása pedagógusok körében

Jelentkezés
Helyszín Budapest
Időpont Igény szerint (2 tanfolyami nap + távoktatási modul)
Részvételi díj 55000 Ft
Képzés típusa Akkreditált pedagógus-továbbképzés

A pedagógus szakma igazán stresszes – kerüld el a kiégést!

A pedagógusoknak szinte megállás nélkül konfliktusokat kell megoldaniuk, változási folyamatokat kell kezelniük. Az autonómia hiánya és a státus társadalmi elismertségének labilitása felerősíti a konfliktusokat, azok eredménytelen kezelése pedig elvezet a stressz és kiégés helyzetéhez. A burnout szindróma elkerülése feltételezi a stressz okok és a kiégés folyamatának alapos ismeretét, a megküzdés módjainak, technikáinak tudatosítását. Ha a résztvevők saját viselkedésüket azonosítani tudják a különféle, kihívást jelentő helyzetekben, tovább tudnak lépni személyiségük megerősítésében, eséllyel kerülik el a kiégési folyamat súlyosabb fokozatait, megőrizve a sikeres munka élményét.

 

Velünk tovább bővítheted a stressz levezetésének lehetőségeit!

A tematikai egységek – a konfliktushelyzet, a stresszorok, a kiégés (burnout szindróma), a megküzdés stratégiái – két intenzív tréningnap során és egy közbe iktatott, 10 órás távoktatási modul keretében valósulnak meg (blended képzési forma). A képzés folyamatában jellemzőek a többlépcsős gyakorlatok, melyek során a résztvevők először egyéni, részben távoktatásos munkában oldanak meg feladatot, majd a kontakt órák során mikrocsoportos elemzés, konszenzusteremtés, ez után pedig plenáris megbeszélés következik. Meghatározó a saját élményű csoportos tanulás, a helyzetgyakorlatok kimunkálása a stressz hatásmechanizmusáról, a kiégési folyamat természetéről. Az ellenőrzés a tréning jellegéhez igazodva legtöbbször megfigyeléssel és a távoktatási modul feladatainak a konzulens (tutor) által végzett kontrolljával történik.

 

A tanúsítvány kiadásának 90 %-os részvétel és a távoktatásos feladatok elkészítése, a képzés zárásakor pedig egy a szerzett élményekről, a személyes munkában hasznosítható tapasztalatokról visszajelző, reflexiós levél megírása a feltétele. Elvárás, hogy a levél tükrözze megfogalmazójának a gyakorlati hasznosításra vonatkozó terveit.

 

 

Tréner: Fogarasy Attiláné

“A pedagógusoknak nagy szükségük van a mentálhigiéniai képzésekre, fontos az ő lelki megsegítésük, a kiégés, a fásultság, közömbösség ellen fel kell vértezni őket.  Nagy az ő felelősségük, de felemelő és szép az, amit a képzéseinken nyújthatunk nekik. Szakmai tudást, megerősítést, szellemi felfrissülést, megújulást. Minden képzés nekem is büszkeség, én magam is feltöltődöm a képzések során, hiszen minden csoport más, mindegyiket másért szeretem…

…A problémát súlyosbítja az is, hogy korán jelentkeznek olyan mentális jelenségek, mint a motivációhiány… …és a pedagógusok kiégése. Mindez a tanulóknál a végzettség nélküli iskolaelhagyásban, a pedagógusoknál a pályaelhagyásban, illetve emigrálásban jelentkezik. A hátrányos helyzetű vagy szegényebb térségekben a szaktanári ellátottság területileg nem kiegyenlített, de a hiány mellett a pedagógusok attitűdje sem segíti a tanulói teljesítmény javulását és a minőségi oktatás megvalósulását. A pedagógusokat ezért módszertani és mentálhigiéniai képzésekre küldeném elsősorban.

 

Köszönjük minden pedagógusnak, óvodapedagógusnak és intézményvezetőnek, hogy folyamatosan megtisztelnek bennünket bizalmukkal és a Raabe Akadémia képzéseit választják ha akkreditált pedagógus továbbképzésről van szó. Az ügyfeleink véleménye fontos számunkra, ezért kérjük ki véleményüket minden képzés után.

Az eddig kitöltött adatlapok alapján résztvevőink 88%-a (150 fő) 97%-nál magasabb arányban volt elégedett rendezvényeinkkel.

Köszönjük szépen a sok pozitív véleményt, továbbra is dolgozunk azon, hogy a Raabe Akadémia egyet jelentsen a megbízhatósággal, minőséggel és elégedettséggel.

Elégedettségmérőink eredményét ITT tekintheti meg!

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

Hozzájárulok, a személyes adataim kezeléséhez, elfogadom és egyetértek az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban leírtakkal.

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet