Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel, sajátos nevelési igénnyel küzdő, és hátrányos helyzetű tanulókkal való foglalkozás módszertana

Jelentkezés
Helyszín Budapest
Időpont Igény szerint
Részvételi díj 55000 Ft
Képzés típusa Akkreditált pedagógus-továbbképzés

Mindig fontos volt számomra a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek lehetőségeinek keresése. Hivatásomból és szakterületemből adódóan tisztában vagyok azzal, hogy mekkora kihívás elé állítja ez a pedagógusokat. Ezért is tartom fontosnak a témával kapcsolatos minél több publikáció, és képzés életre hívását.” – Kőpatakiné Mészáros Mária, tréner

 

Napjainkban mind a közoktatási, mind a köznevelési intézményekben egyre több a különleges bánásmódot, fokozott, kiemelt figyelmet igénylő gyermek. A kollégák a mindennapi munka során gyakran kerülnek olyan helyzetbe, amikor tanácstalanná válnak, nem találják meg a közös hangot a gyermekekkel. Gyakran teszik fel a kérdést: mit tegyenek, kihez forduljanak.

 

Már többször megfogalmazódott az igény arra, hogy szükségessé vált az ismeretek kibővítése a módszereik megújítása, kibővítése. Jelen képzés ezt a célt szolgálja. Olyan használható ismeretekhez tudnak jutni a képzés által, melyek segítik őket a napi munkájukban, a korszerű elméleti ismeretek mellett gyakorlati módszerekkel ismerkedhetnek meg, olyanokkal, melyeket saját maguk alkalmazhatnak munkájuk során.

 

A képzés kitér a beilleszkedési, tanulási, magatartási (BTM/BTMN) nehézséggel küzdő gyermekekre, a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekekre, fiatalokra, valamint a hátrányos helyzetűekre (HH) is.
Nagy hangsúlyt fektet a képzés a mindennapi élethelyzetek során tapasztalható problémákra, esetelemzéseken keresztül ismerteti meg a résztvevőket a nevezett populációval.

 

A képzés módszerspecifikus szemléletét hangsúlyozza, hogy a nevezett problémakörökhöz sokrétű módszerrel ismerteti meg a résztvevőket.
Kitér olyan területekre is, melyek még viszonylag újak a pedagógiában (élménypedagógia), de a képzés során megismert gyakorlatok jól használhatóak speciális képzettség nélkül is.

 

Néhány szó előadónkról:

Kőpatakiné Mészáros Mária oktatáskutató

A sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók inklúziója, integrációja témakörében dolgozik. Megbízott előadó az ELTE Bárczi Gusztáv Főiskolai karán. Részt vesz hazai és nemzetközi kutatási-fejlesztési programokban, nemzeti koordinátorként és értékelési szakértőként is dolgozott. Tréneri tapasztalatai vannak a pedagógusok, szakértők és szaktanácsadók  akkreditált továbbképzésében.

 

Fontosabb publikációk:

Kötetek

  • Amikor az iskolahatárok elmosódnak. Kutatás, fejlesztés, innováció: együtt a fejlesztés iskoláival. (Társszerző: Mayer József), OFI, 2015.
  • Együttnevelés határon innen és túl. Az EGYMI-k szerepe az együttnevelésben. OFI, 2009.
  • A küszöbön. Kutatási zárókötet. Sajátos nevelési igényű gyermekek az óvodában. 2008. FSZK
  • Akadálypályán (sajátos nevelési igényű tanulók a középiskolában. Kutatási zárókötet. Sulinova- Oki, 2007. május 19.
  • Ismerkedő könyv. Forgatókönyvek pedagógusoknak. MPB-2006.
  • Módszertani kaleidoszkóp (tanulmánykötet, OKI-2005.

Tanulmányok

  • A sajátos nevelési igényű gyermekek Irányelvének alkalmazása a helyi óvodai pedagógiai programokban. Ajánlás óvodapedagógusoknak. RAABE, 2013.
  • A sajátos nevelési igényű tanulók kerettantervének alkalmazása a helyi tantervekben. Ajánlások általános iskolai pedagógusoknak. RAABE, 2013.
  • A mérési-értékelési eszközök akkreditációja a sajátos nevelési igényű tanulók számára. Elemző tanulmány. A köznevelési rendszer akkreditációs eljárásairól szóló kutatás-fejlesztési szolgáltatás. TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001. E-Animations Zrt. (Részkutatás vezetője: Vágó Irén).

 

 

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

Hozzájárulok, a személyes adataim kezeléséhez, elfogadom és egyetértek az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban leírtakkal.

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet