Termék Kategóriák
0 termék - 0 Ft

Beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel, sajátos nevelési igénnyel küzdő, és hátrányos helyzetű tanulókkal való foglalkozás módszertana

Jelentkezés
Helyszín Budapest
Időpont Igény szerint
Részvételi díj 55000 Ft
Képzés típusa Akkreditált pedagógus továbbképzés

Mindig fontos volt számomra a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek lehetőségeinek keresése. Hivatásomból és szakterületemből adódóan tisztában vagyok azzal, hogy mekkora kihívás elé állítja ez a pedagógusokat. Ezért is tartom fontosnak a témával kapcsolatos minél több publikáció, és képzés életre hívását.” – Kőpatakiné Mészáros Mária, tréner

 

Napjainkban mind a közoktatási, mind a köznevelési intézményekben egyre több a különleges bánásmódot, fokozott, kiemelt figyelmet igénylő gyermek. A kollégák a mindennapi munka során gyakran kerülnek olyan helyzetbe, amikor tanácstalanná válnak, nem találják meg a közös hangot a gyermekekkel. Gyakran teszik fel a kérdést: mit tegyenek, kihez forduljanak.

 

Már többször megfogalmazódott az igény arra, hogy szükségessé vált az ismeretek kibővítése a módszereik megújítása, kibővítése. Jelen képzés ezt a célt szolgálja. Olyan használható ismeretekhez tudnak jutni a képzés által, melyek segítik őket a napi munkájukban, a korszerű elméleti ismeretek mellett gyakorlati módszerekkel ismerkedhetnek meg, olyanokkal, melyeket saját maguk alkalmazhatnak munkájuk során.

 

A képzés kitér a beilleszkedési, tanulási, magatartási (BTM/BTMN) nehézséggel küzdő gyermekekre, a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekekre, fiatalokra, valamint a hátrányos helyzetűekre (HH) is.
Nagy hangsúlyt fektet a képzés a mindennapi élethelyzetek során tapasztalható problémákra, esetelemzéseken keresztül ismerteti meg a résztvevőket a nevezett populációval.

 

A képzés módszerspecifikus szemléletét hangsúlyozza, hogy a nevezett problémakörökhöz sokrétű módszerrel ismerteti meg a résztvevőket.
Kitér olyan területekre is, melyek még viszonylag újak a pedagógiában (élménypedagógia), de a képzés során megismert gyakorlatok jól használhatóak speciális képzettség nélkül is.

 

Néhány szó előadónkról:

Kőpatakiné Mészáros Mária oktatáskutató

A sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók inklúziója, integrációja témakörében dolgozik. Megbízott előadó az ELTE Bárczi Gusztáv Főiskolai karán. Részt vesz hazai és nemzetközi kutatási-fejlesztési programokban, nemzeti koordinátorként és értékelési szakértőként is dolgozott. Tréneri tapasztalatai vannak a pedagógusok, szakértők és szaktanácsadók  akkreditált továbbképzésében.

 

Fontosabb publikációk:

Kötetek

  • Amikor az iskolahatárok elmosódnak. Kutatás, fejlesztés, innováció: együtt a fejlesztés iskoláival. (Társszerző: Mayer József), OFI, 2015.
  • Együttnevelés határon innen és túl. Az EGYMI-k szerepe az együttnevelésben. OFI, 2009.
  • A küszöbön. Kutatási zárókötet. Sajátos nevelési igényű gyermekek az óvodában. 2008. FSZK
  • Akadálypályán (sajátos nevelési igényű tanulók a középiskolában. Kutatási zárókötet. Sulinova- Oki, 2007. május 19.
  • Ismerkedő könyv. Forgatókönyvek pedagógusoknak. MPB-2006.
  • Módszertani kaleidoszkóp (tanulmánykötet, OKI-2005.

Tanulmányok

  • A sajátos nevelési igényű gyermekek Irányelvének alkalmazása a helyi óvodai pedagógiai programokban. Ajánlás óvodapedagógusoknak. RAABE, 2013.
  • A sajátos nevelési igényű tanulók kerettantervének alkalmazása a helyi tantervekben. Ajánlások általános iskolai pedagógusoknak. RAABE, 2013.
  • A mérési-értékelési eszközök akkreditációja a sajátos nevelési igényű tanulók számára. Elemző tanulmány. A köznevelési rendszer akkreditációs eljárásairól szóló kutatás-fejlesztési szolgáltatás. TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001. E-Animations Zrt. (Részkutatás vezetője: Vágó Irén).

 

 

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

Hozzájárulok, a személyes adataim kezeléséhez, elfogadom és egyetértek az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban leírtakkal.

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet