Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Óvodás és iskolás gyermekek körében előforduló pszichés zavarok felismerése és kezelése az elfogadó együttnevelés jegyében

Jelentkezés
Helyszín Budapest
Időpont Igény szerint (2 tanfolyami nap + távoktatási modul
Részvételi díj 55000 Ft
Képzés típusa Akkreditált pedagógus-továbbképzés

A blended típusú továbbképzés során a pedagógusok részletes ismereteket szereznek a magatartási, beilleszkedési, figyelmi problémát mutató gyermekekről, a tüneteiről, okokról, felismerésükről és az együttnevelés lehetőségeiről.

 

Saját élményű tanulás során szereznek jártasságot a kiemelt fejlesztő játékok, a tanulói megismerés fontosságáról. A megismert konfliktuskezelési módszerek elősegítik a sikeres együttnevelést.

 

A résztvevők megismerik és tisztázzák a beilleszkedési, magatartási nehézség, zavar, neveletlenség, integráció és az inklúziós fogalmát. Meghatározzák az egyes életkorokban megjelenő okokat és tüneteket. A tanuló megismerési technikák (tesztek, kérdőívek, megfigyelések…) megismerésével képesek lesznek azokat alkalmazni a gyakorlatban.

 

 

A tanfolyam során gyakorlatot szereznek a gyermekek erősségeinek, a pedagógiai problémáinak feltárásában tesztanyagok segítségével. Saját élményeiken keresztül tapasztalhatják meg az egyes részképességek fejlesztésének lehetőségeit a játék, mint módszer segítségével a figyelem, emlékezet, gondolkodás, mozgásfejlesztés és szocializáció területéről. Információt kapnak a segítségnyújtó szakemberek együttműködési lehetőségeiről.

 

A blended képzés során 10 távoktatási óra áll rendelkezésre a megismert technikák, módszerek intézményi kipróbálására, ezzel biztosítva, hogy a pedagógusok az eredeti szakképzettségük és irányultságuk mellett képesek legyenek az adaptivitás komplex közvetítésére.

 

A továbbképzés sokszínű munkaformát, módszert használ a képzés tartalmának feldolgozása során: a résztvevők önálló-, páros-, kis- és nagycsoportos munkaformában tevékenykednek. A csoportok változatos prezentációk során adnak számot elsajátított ismereteikről. A tanuló megismerése, a fejlesztendő területek és az konfliktuskezelési tematikai egységek gyakorlatorientáltak, több tematikai egységnél előadást hallgathatnak a résztvevők.

 

Tréner:

Buczkóné Pásztor Melinda, tanító, kutató bölcsész, fejlesztőpedagógus, intézményvezető

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

Hozzájárulok, a személyes adataim kezeléséhez, elfogadom és egyetértek az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban leírtakkal.

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet