Termék Kategóriák
0 termék - 0 Ft

Személyiségfejlesztés a művészet eszközeivel. Kreatív technikák felhasználási lehetőségei a személyiségfejlesztésben és a tehetséggondozásban

Jelentkezés
Helyszín Budapest
Időpont 2019. október 10., 11., 12.
Részvételi díj 55000 Ft
Képzés típusa Akkreditált pedagógus továbbképzés

A továbbképzés ismerteti a különböző művészeti ágakon alapuló terápiás formákat és rávilágít a pedagógus lehetőségeire a személyiségfejlesztés, tehetséggondozás, közösségformálás, stresszoldás, indulatkezelés terén.

 

A továbbképzés célja a résztvevő pedagógusok elméleti és módszertani ismereteinek bővítése a kreatív technikák alkalmazási lehetőségeiről a személyiségfejlesztésben. Cél, hogy a pedagógusok művészettörténeti példákon keresztül ismerjék meg a különböző önkifejezési formákat, váljanak képessé felismerni a tehetséges gyermekeket, és segíteni tudják őket képességeik kibontakoztatásában. A résztvevők szerezzenek ismereteket egyes művészeti ágakhoz kapcsolódó terápiás módszerekről, azok hatásmechanizmusáról, általános és tantermi felhasználási formáiról és ezáltal bővítsék pedagógiai eszköztárukat.

A program tematikai egységei a következők:

  1. A program céljának, ütemtervének, tematikájának, elvárásrendszerének ismertetése, téma iránti érzékenyítés.
  2. Művészet és önkifejezés
  3. A kreativitás, mint személyiségszervező erő
  4. A művészetterápia
  5. Dráma- és bábterápia
  6. Az ismeretek rendszerezése, összefoglalása, a művészetterápiás portfólió elkészítése

 

Célcsoport:

Óvodapedagógus, Tanító, Tanár, Gyógypedagógus, Konduktor, Kollégiumi nevelő, Pszichológus, Szociálpedagógus, Könyvtáros tanár (tanító), Szakoktató, gyakorlati oktató, Fejlesztõ pedagógus

 

 

Tréner: Pócza Lilla Pócza Lilla művészetterapeuta, grafikus - iparművész.

Művészetterapeuta, grafikus – iparművész.

Diplomáit a Hochschule für künstlerische und industrielle Gestaltung, (Linz), a Magyar Iparművészeti Egyetem (MOME), valamint a Pécsi Tudományegyetem – ÁOK – MK -Művészetterapeuta szakirányán szerezte.

2009-óta vezet  – képző-művészetterápiás csoportokat: magatartászavarral,  tanulási nehézséggel küzdő, aspergerrel, szorongásos tünetekkel valamint szelektív mutizmussal diagnosztizált gyermekeknek. Speciális csoportokat tart többedmagával, melyeknél a képző-művészetterápiás eszközöket a gyermekpszichodráma elemeivel kombinálják.

Továbbá sikeresen vezet szülő – gyermek  művészetterápiás csoportokat, serdülő valamint felnőtt önismereti képző-művészetterápiás csoportokat, kreativitás-fejlesztési programokban, művészeti projektekben vesz részt. Célja, hogy a gyerekekkel rengeteg képzőművészeti technikát megismertetve az alkotás nyújtotta szabadsággal felvértezve fejezhessék ki önmagukat.

 

 

 

 

Köszönjük minden pedagógusnak, óvodapedagógusnak és intézményvezetőnek, hogy folyamatosan megtisztelnek bennünket bizalmukkal és a Raabe Akadémia képzéseit választják ha akkreditált pedagógus továbbképzésről van szó. Az ügyfeleink véleménye fontos számunkra, ezért kérjük ki véleményüket minden képzés után.

Az eddig kitöltött adatlapok alapján résztvevőink 88%-a (150 fő) 97%-nál magasabb arányban volt elégedett rendezvényeinkkel.

Köszönjük szépen a sok pozitív véleményt, továbbra is dolgozunk azon, hogy a Raabe Akadémia egyet jelentsen a megbízhatósággal, minőséggel és elégedettséggel.

Elégedettségmérőink eredményét ITT tekintheti meg!

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

Hozzájárulok, a személyes adataim kezeléséhez, elfogadom és egyetértek az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban leírtakkal.

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet