Termék Kategóriák
0 termék - Ft

A mese szerepe a bölcsődés korosztály nevelésében

Jelentkezés
Helyszín elearning
Időpont 2022. augusztus 10. - 2022. szeptember 08.
Részvételi díj 40000 Ft
Képzés típusa Minősített szociális továbbképzés

14 kreditpontot érő, szakmai elearning, választható szociális továbbképzés.

A továbbképzési program a bölcsődei nevelés-gondozás tartalmi-szabályozó dokumentumaiban megfogalmazottakra és az utóbbi évek szakirodalmára építkezve kívánja gazdagítani a kisgyermeknevelő mesélési kompetenciájának valamennyi összetevőjét. Holisztikus szemléletmóddal világítja meg a meséléshez kapcsolódó tudás (ismeret- és képesség)- és attitűdelemek közötti kapcsolódásokat, hangsúlyozva, hogy a mesélési helyzetek kezeléséhez szükséges kompetencia csak úgy érhető el, ha valamennyi területen megfelelő a felkészültség.

 

A program részletesen kitér a mesélésnek a kisgyermekek életében, fejlődésében betöltött szerepére, a meseélmény létrejöttének személyi és tárgyi feltételeire, hangsúlyozva, hogy csak az élményt jelentő mese befolyásolhatja kedvezően a gyermeki fejlődést, a mese direkt tanító céllal történő felhasználása kerülendő.

 

 

A kisgyermeknevelőnek a mesélés folyamatában való tevékenységét, szerepét körbejárva segíti a résztvevők szakmai-módszertani kultúrájának fejlődését, a mesemondás, a mese- és eszközválasztás és alkalmazás árnyaltabbá válását, a saját repertoár létrehozására, gyarapítására ösztönöz.

 

A kisgyermeknevelőknek fontos szerepe van a meséléssel kapcsolatos szülői kompetenciák erősítésében, ehhez megkerülhetetlen a családi szokásokról való tájékozódás, az ezzel kapcsolatos sokféle tapasztalat előítéletmentes kezelése.
A továbbképzés elméletileg megalapozott, gyakorlati tevékenységet segítő témakört dolgoz fel. Ez jól tükröződik az elmélet-gyakorlat kiegyenlített arányában is: minden egyes témakör feldolgozása a fontosabb vonatkozásokat összefoglalva, rendszerezve bemutató elméleti tananyag, szakirodalom feldolgozásával indul, majd a gyakorlathoz kapcsolódó tevékenységek, elemzések következnek.
Feltételezésünk szerint a továbbképzés hozzájárul a kisgyermeknevelők kompetenciáinak gazdagodásához.

 

 

A felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/00955

 

Kiemelt kép: Family education photo created by pvproductions – www.freepik.com

Jelentkezés

A mező kitöltése szociális továbbképzésre történő jelentkezés esetén szükséges. Amennyiben nem rendelkezik ilyen számmal, kérjük, azt írja ide, hogy „Nem rendelkezem”.

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

Hozzájárulok, a személyes adataim kezeléséhez, elfogadom és egyetértek az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban leírtakkal.

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet