Termék Kategóriák
0 termék - 0 Ft

MENTÁLHIGIÉNÉS SZEMLÉLETMÓD ÉS TECHNIKÁK A PEDAGÓGUSOK SZEMÉLYISÉGÉNEK FORMÁLÁSÁBAN, KOMPETENCIÁIK ÉRVÉNYESÍTÉSÉBEN

Jelentkezés
Helyszín Balatonfűzfő
Időpont 2019. november 15.,16.,17. (9.00-17.00)
Részvételi díj 40000 Ft
Képzés típusa Akkreditált pedagógus továbbképzés

A megváltozott társadalmi hatások, belépés a 21. századba, az értékek átalakulási folyamatai új kihívások elé állítják a különböző szakmák, tudományok képviselőit. A szerepek, feladatok, célok újrafogalmazására van szükség. Ez érvényes a nevelésben és a pedagógushivatás, illetve a pedagógusszerepek területén is. A sokasodó problémákkal, negatív jelenségekkel, új kihívásokkal való sikeres megküzdésnek egyik lehetősége, esélye lehet a mentálhigiénés tudás, szemléletmód.
A programnak 4 tematikai egysége van.
Az első egységben a résztvevők ismereteit kiegészítjük, illetve elmélyítjük a mentálhigiéné céljáról, feladatairól, illetve a pedagógus szerepéről a gyermek és családja egészséges életmódjának, életvitelének támogatásában. Az előadásokhoz kapcsolódóan lehetőség van kérdezésre, illetve a köznevelési intézményekben előforduló problémák felvetésére, rendszerbe foglalására.
A második egységben a résztvevők szakmai önismerete, a gyermek és környezetének megismerési lehetőségei szerepelnek. A módszert és munkaformákat tekintve előadás, vita, játék segíti az ismeretek alkalmazását.
A következő egységben a konfliktus kezelésének stratégiai, új lehetőségei kerülnek feldolgozásra előadás és helyzetgyakorlatok formájában.
A befejező tartalmi egységben előadás hangzik el a pedagógushivatás pszichés hatásairól, nevezetesen a kiégésről, annak megelőzéséről. A résztvevők elsajátítják azokat a technikákat, amelyek segítik szakmai kompetenciájuk érvényesítését és formálhatják személyiségüket.

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

Hozzájárulok, a személyes adataim kezeléséhez, elfogadom és egyetértek az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban leírtakkal.

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet