Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Mentálhigiénés szemléletmód és technikák a pedagógusok személyiségének formálásában, kompetenciáik érvényesítésében

Jelentkezés
Helyszín Budapest
Időpont Igény szerint
Részvételi díj 55000 Ft
Képzés típusa Akkreditált pedagógus-továbbképzés

A megváltozott társadalmi hatások, belépés a 21. századba, az értékek átalakulási folyamatai új kihívások elé állítják a különböző szakmák, tudományok képviselőit. A szerepek, feladatok, célok újrafogalmazására van szükség. Ez érvényes a nevelésben és a pedagógushivatás, illetve a pedagógusszerepek területén is. A sokasodó problémákkal, negatív jelenségekkel, új kihívásokkal való sikeres megküzdésnek egyik lehetősége, esélye lehet a mentálhigiénés tudás, szemléletmód.

 

A programnak 4 tematikai egysége van.

  1. Az első egységben a résztvevők ismereteit kiegészítjük, illetve elmélyítjük a mentálhigiéné céljáról, feladatairól, illetve a pedagógus szerepéről a gyermek és családja egészséges életmódjának, életvitelének támogatásában. Az előadásokhoz kapcsolódóan lehetőség van kérdezésre, illetve a köznevelési intézményekben előforduló problémák felvetésére, rendszerbe foglalására.
  2. A második egységben a résztvevők szakmai önismerete, a gyermek és környezetének megismerési lehetőségei szerepelnek. A módszert és munkaformákat tekintve előadás, vita, játék segíti az ismeretek alkalmazását.
  3. A következő egységben a konfliktus kezelésének stratégiai, új lehetőségei kerülnek feldolgozásra előadás és helyzetgyakorlatok formájában.
  4. A befejező tartalmi egységben előadás hangzik el a pedagógushivatás pszichés hatásairól, nevezetesen a kiégésről, annak megelőzéséről. A résztvevők elsajátítják azokat a technikákat, amelyek segítik szakmai kompetenciájuk érvényesítését és formálhatják személyiségüket.

 

Tréner:

Kissné Dr. Korbuly Katalin tanár, pedagógiai előadó.

Kissné Dr. Korbuly Katalin, tanár, pedagógiai előadó

Felnőttképzési gyakorlatot a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és  Felnőttképzési Karon szerzett a pedagógusjelöltek oktatásában valamint a már diplomával rendelkező tanárok, tanítók, óvodapedagógusok. szociálpedagógusok továbbképzésében.

 

Szakterületei: mentálhigiéné-konfliktuskezelés, gyermekvédelem-családgondozás, valamint az óvodai környezeti nevelés.

 

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

Hozzájárulok, a személyes adataim kezeléséhez, elfogadom és egyetértek az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban leírtakkal.

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet