Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Korszerű szemlélet az óvodai környezeti nevelésben

Jelentkezés
Helyszín Budapest
Időpont Igény szerint
Részvételi díj 55000 Ft
Képzés típusa Akkreditált pedagógus-továbbképzés

Az óvodai nevelés folyamatában kialakított viselkedési módok, szokások, tudás a korszerű környezeti kultúra megalapozását, a környezettudatos magatartást segítik elő. A korai életszakaszban elsajátítottak azonban csak akkor tartósak, ha az óvodapedagógus maradéktalanul érvényesíti a fejlődés lélektani törvényszerűségeket, vagyis olyan tevékenységeket biztosít a gyermek számára, amelyek sokoldalúan fejlesztik a személyiséget. A képzés programja az előzőekben megfogalmazottakhoz nyújt szakmai támogatást, amely 3 tematikai egységből áll.

 

Az első részben az óvodai környezeti nevelés feladatai kerülnek feldolgozásra elsősorban az életkori jellemzők és a gyerek kompetenciáinak fejlesztése aspektusából. A képzés oktatója előadást tart a témakörről, a résztvevők beszámolnak tapasztalataikról és csoportmunkában példákat gyűjtenek a környezeti nevelés feladatainak megvalósításáról.

 

A második egységben azok a gyermeki tevékenységek kerülnek feldolgozásra egyrészt előadás formájában, másrészt csoportmunka formájában, amelyek a legalkalmasabbak a korszerű környezeti nevelés újszerű céljának megvalósítására.

 

A harmadik tematikai egységben a projektjellegű, komplex tervezés kerül feldolgozásra. Az elsajátítást az előadáson kívül munkalapok kitöltése, filmek elemzése is segíti. A résztvevők egyéni és csoportos feladatmegoldásáról, amely a tanfolyamon zajlik az előadó visszajelzéseket fogalmaz meg.

 

A tanúsítvány kiadásának feltételei:

  • a hiányzás nem haladhatja meg az összóraszám 10%-át
  • a záró dolgozat ( projekt- és tematikus terv) elkészítése és elküldése a tanfolyam utolsó napját követő 14 napon belül
  • a határidőre beküldött záró dolgozat “megfelelt” minősítése (min. 61%-os teljesítés)

 

Tréner:

Kissné Dr. Korbuly Katalin tanár, pedagógiai előadó.

Kissné Dr. Korbuly Katalin, tanár, pedagógiai előadó

Felnőttképzési gyakorlatot a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és  Felnőttképzési Karon szerzett a pedagógusjelöltek oktatásában valamint a már diplomával rendelkező tanárok, tanítók, óvodapedagógusok. szociálpedagógusok továbbképzésében.

 

Szakterületei: mentálhigiéné-konfliktuskezelés, gyermekvédelem-családgondozás, valamint az óvodai környezeti nevelés.

 

 

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

Hozzájárulok, a személyes adataim kezeléséhez, elfogadom és egyetértek az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban leírtakkal.

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet