Termék Kategóriák
0 termék - 0 Ft

Konfliktuskezelés a köznevelési intézményekben

Jelentkezés
Helyszín Budapest
Időpont Igény szerint
Részvételi díj 55000 Ft
Képzés típusa Akkreditált pedagógus-továbbképzés

A továbbképzés, tréning formában, a konstruktív konfliktuskezelésben nélkülözhetetlen ismeretek, módszerek és ezen keresztül képességek alapjainak megteremtését, jártasságok gyakorlati elsajátítását célozza meg. A kutatási eredmények és a köznapi tapasztalatok is azt mutatják, hogy a pedagógusok egyre gyakrabban kerülnek olyan helyzetbe munkájuk során (akár a tanulókkal, akár a szülőkkel vagy kollégáikkal kapcsolatban), amikor aktív vagy passzív (segítő) szerepben kell részt venniük egy konfliktushelyzet feloldásában. Ezen feladat ellátásához szükségük van képességeik fejlesztésére, új módszerek, eljárások megismerésére. Ebben kíván segíteni számukra tréningünk.A tanfolyam végére a pedagógusok -megismerik a konfliktusok alapjait, kialakulásaiknak valódi és mélyebb okait, saját konfliktuskezelői stílusokat -tapasztalatot szereznek a kommunikációs technikák elsajátításával a hatékony konfliktusmegoldásról -kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb személyekké válhatnak -képessé válnak azonosítani a másik fél állapotát, értelmezni konfliktusaikat, és megfelelően kezelni -felelősséget vállalnak önmagukért, s egy-egy problémás helyzet megoldásánál a saját érzéseiket fogják először keresni, -képesek lesznek a konfliktusokat megelőzni, a kommunikációs gátakat leküzdeni, a konfliktusokat együttműködéssé alakítani, az asszertivitást gyakorlatban alkalmazni, és a konfliktusok rövid- és hosszútávú megoldási technikáját a mindennapokban is használni. A tanfolyam során -bepillantást nyernek a konfliktusok alapjaiba, bővítik ismereteiket önmagukról és másokról -gyakorlatot szereznek a hatékony kommunikáció és a konfliktuskezelés sokféle technikája alkalmazásában -képessé válnak személyiségükkel – mint tudatosan használt „eszközzel” – indirekt, közvetlen módon olyan nevelőmunkát végezni, mellyel csökkenthetik konfliktusaikat, jobb tanácsadókká válhatnak,segítve ezáltal a köznevelési intézményekben dolgozó tanulók és nevelők munkáját.

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

Hozzájárulok, a személyes adataim kezeléséhez, elfogadom és egyetértek az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban leírtakkal.

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet