Termék Kategóriák
0 termék - Ft

A matematikai kompetenciák kialakításának és fejlesztésének lehetőségei a matematikaoktatásban

Jelentkezés
Helyszín Budapest
Időpont Igény szerint
Részvételi díj 55000 Ft
Képzés típusa Akkreditált pedagógus-továbbképzés

Sok tanulónak nehéz a matematika tanulása és ennek okai nem feltétlen a matematikai ismeretek hiányosságában keresendők.

 

Több jártasság, készség, képesség hiányzik ahhoz, hogy érvényes, értékes, hasznosítható tudást szerezzenek. Ehhez még hozzájárul az is, hogy sok tanár a lexikális tudást helyezi előtérbe a megértés, a gondolkodtatás, a problémamegoldó gondolkodás kialakítása helyett. Ráadásul az alkalmazott munkaformák, módszerek, eszközök – amelyeket alkalmaz a tanár – elavultak.

Elsődleges cél, hogy olyan tanári kompetenciákat alakítsunk ki, fejlesszünk tovább, amelyek a lehető legtöbb tanulói kompetencia kialakítását, fejlesztését segítik. Ilyenek: az értő olvasás, a gondolkodási műveletek, az algoritmikus gondolkodás, a kreativitás, bizonyítási igény stb.

 

A továbbképzés tematikáját úgy állítottuk össze, hogy – az elsősorban egyéni, páros és kis csoportos tevékenységek által – teljesüljenek a fenti törekvéseink. A beadandó házi feladatok is azt a célt szolgálják, hogy a tanárok legyenek képesek olyan óratervezeteket készíteni, amelyek a lexikális tudás mellett a kompetenciák fejlesztésére is nagy súlyt helyeznek, továbbá legyenek képesek a digitális technikát úgy alkalmazni a tanórákon, hogy az segítse a matematikai ismeretszerzést, és közben fejlessze a tanulók informatikai kompetenciáit is.

 

Tréner: Mézes József

 

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

Hozzájárulok, a személyes adataim kezeléséhez, elfogadom és egyetértek az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban leírtakkal.

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet