Termék Kategóriák
0 termék - Ft

A kisgyermeknevelők szakmai problémáinak megvitatása az esetmegbeszélés módszerének segítségével

Jelentkezés
Helyszín Budapest
Időpont Igény szerint
Részvételi díj 55000 Ft
Képzés típusa Minősített szociális továbbképzés

Szinte minden bölcsődei csoportban „akad” olyan kisgyermek, aki „megnehezíti” a csoport életét, működését. Aki fejtörést okoz a kisgyermeknevelőnek, hogy hogyan kezelje őt, hogyan védje a társai „érdekeit” a közösségben. Ez különösen igaz abban az esetben, ha normál fejlődési ütemtől eltérő gyermek kerül be a csoportba. Őt nehezen fogadják el a szülők, időnként a gyermektársak, a kisgyermeknevelőnek pedig alkalmaznia kell az egyéni bánásmód elveit.
Néha az okozza a legnagyobb nehézséget, hogy különböző élethelyzetben lévők problémáját nem tudjuk átérezni, és ebből kommunikációs súrlódások adódnak.
Az elkövetkező években a családpolitikai támogatások változásával egészen fiatal életkorú gyermekek is fognak bölcsődébe járni. Szükséges, hogy a mai szakemberek felkészültek legyenek e korosztály fogadására. A szakmát is megosztja az, hogy heterogén vagy homogén korcsoportban nevelkedjenek-e a gyermekek. Ezek előnyeiről, hátrányairól is fontos beszélni. Ugyancsak megosztja a szakmát a bölcsődei „tanítás-tanulás” módszere, ill. a szülők elvárása ezzel kapcsolatban. A továbbképzésen azt is szeretnénk megvitatni, mi a fontosabb: a spontán fejlődés vagy a segítséggel tanulás.
A kisgyermeknevelői munka gyakorlata összetett, és komoly stresszhelyzetet jelent. Némi segítséget kívánunk nyújtani ezen tanfolyam keretén belül, ahol a kommunikáció eszköztárát összekapcsoljuk az esetmegbeszélés módszerével.
A továbbképzési program főbb pontjai: Az esetmegbeszélés * Nehezen kezelhető kisgyermekek a bölcsődei csoportban * Esetfeldolgozás a nehezen kezelhetőséghez * Sajátos nevelési igényű gyermekek a csoportban * Esetelemzés a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációjához, spontán integrációjához * Szülőcsoport-beszélgetések a bölcsődében * Szülőcsoportos beszélgetés lebonyolítása adott szerepek szerint * Heterogén vagy homogén csoportok működtetése * Elemzés: Gondozási és játékhelyzetek heterogén és homogén csoportokban * Játék a bölcsődében – fejlődés vagy fejlesztés? * A művészeti nevelés helye, szerepe a bölcsődei nevelésben * Elemzés: a kisgyermekek alkotótevékenysége és alkotásai a bölcsődében .

Jelentkezés

Elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket*

Hozzájárulok, a személyes adataim kezeléséhez, elfogadom és egyetértek az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatban leírtakkal.

*: Kötelező a kitöltés!
**: Tanúsítványhoz kötelező a kitöltés!

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet