Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Több mint 300 milliót fordít a Corvinus a közép-dunántúli régió gazdasági kapcsolatainak fejlesztésére

A Budapesti Corvinus Egyetem egy sikeres pályázatnak köszönhetően 326 millió forint támogatást nyert el arra, hogy a közép-dunántúli régióban kutatásokat végezzen, és ezzel segítse a helyi vállalkozásokat gazdasági kapcsolataik javításában, illetve magasabb hozzáadott értékű termékek előállításában.

 

 

Az intézmény MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban (EFOP) elnyert forrás segítségével olyan alap- és alkalmazott kutatásokat kívánnak megvalósítani, amelyek elősegítik a régió gazdasági és társadalmi fejlődését, összhangban Magyarország intelligens szakosodási stratégiájával.
Rosta Miklós, a projekt szakmai vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, a térségben kiemelkedő jelentősége van Székesfehérvár gazdaságának, ezért a város áll a kutatás fókuszában. A közeljövőben az egyetem munkatársai a helyi cégeknél, illetve a köz- és a civil szektorban felméréseket készítenek annak érdekében, hogy felmérjék, miként illeszkednek a térség szervezetei a lokális vagy globális termelési és érték-előállítási hálózatokba.
A projektvezető megjegyezte, hogy a kutatás segítségével szeretnék a régió ipari szerepét megerősíteni, továbbá elérni, hogy a térség tudásalapú régióvá váljon, ami csak a közép-magyarországi régió sajátja. Az együttműködésben az egyetem mindhárom kara részt vesz, így olyan egyedülálló társadalomtudományi tudásbázisra építkezhetnek, ami példa nélküli ebben a régióban.
A projekt során az intézmény székesfehérvári campusán létrejön egy többfunkciós laboratórium, amely kreativitást ösztönző teret biztosít a négy szektor – üzleti, közigazgatási, civil és felsőoktatási – együttműködésének.

 

Forrás: MTI

Nyitókép forrása: http://www.szakvalaszto.hu

 

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet