Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Több mint 2700 hallgató kezdheti meg tanulmányait a Semmelweis Egyetemen

Több mint 2700 hallgató kezdheti meg tanulmányait a Semmelweis Egyetem hat karán szeptemberben, az elsőévesek negyede külföldi: angol nyelven több mint 450-en, a német programban csaknem 270-en tanulnak majd – közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

 

A közlemény szerint a 248. tanévet megnyitó ünnepségen Szél Ágoston rektor az elsőéves hallgatóknak azt mondta: az anatómiát, a gyógyszertant és a szívsebészetet meg lehet tanítani és meg is kell tanulni, az emberszeretetet, embertársaink testi és lelki problémái iránti érdeklődést és fogékonyságot már jóval nehezebb tudatosan elsajátítani.

 

Palkovics László oktatási államtitkár beszédében külön köszöntötte az egyetem új kara, a Pető András Kar (PAK) oktatóit és hallgatóit. Mint fogalmazott, az, hogy mostantól a PAK és a Konduktív Pedagógiai Központ a Semmelweis Egyetem keretei között működik tovább, lehetőséget teremt további fejlődésükre, a rehabilitációs kapacitások növelésére, valamint a jövő gyógyító szakembereinek klinikai tapasztalatszerzésére és szemléletformálására.

 

Az államtitkár hangsúlyozta az elmúlt egy évben előkészített Semmelweis XXI. projekt elindításának fontosságát és időszerűségét, mellyel a kormányzat szeretné elérni, hogy az elméleti, gyakorlati és klinikai gyakorlati oktatás-kutatás összehangolt fejlesztésével a következő tíz évben a Semmelweis Egyetem Közép-Európa vezető orvostudományi intézményévé váljon, és bekerüljön a világ legkiemelkedőbb 100 egyeteme és a legkiválóbb 50 orvostudományi egyeteme közé.

 

Emlékeztetett: a fejlesztés egyik első elemeként történt meg az Egészségtudományi Kar új épületszárnyának alapkőletétele, és a következő feladatok között van a budai gyermekellátás megoldása, a Gyógyszerésztudományi Kar fejlesztése, a fogászati ellátások megújítása, a szív- és érgyógyászat, a transzplantáció fejlesztése, valamint a Dél-budai Centrumhoz szükséges kapacitások biztosítása.

 

 

Forrás: MTI

Nyitókép INNEN

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet