Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Szabálysértések az iskolában

Bruttó

7.875 Ft

Meddig tart a diákcsíny és honnan kezdődik a szabálysértés és a bűncselekmény? Példákkal illusztrált esettanulmányokkal járjuk körbe a kérdést.

Leírás

Szabálysértések az iskolában - Sárközi Gabriella

„Kézikönyvünk ahhoz nyújt segítséget, hogy pedagógusként el tudjuk határolni a diákcsínyeket a szabálysértésektől és a bűncselekményektől. Tudjuk, hogy milyen szabálysértésekbe keveredhetnek a tanulók, és hogy tisztában legyünk azzal, milyen szabálysértések esetén élhetünk feljelentéssel, és melyek azok a tettek, amelyek magánindítványra üldözendők, vagyis csak a sértett indíthatja el a szabálysértési eljárást. Nem veszünk el a jogi nyelvezetben sem, az egyes eseteket példákkal illusztráljuk.

Sorozatunk jelen kötetében – néhány kivétellel – a tanulókkal esetlegesen előforduló szabálysértéseket tárgyaljuk. A szabálysértések súlyosabb alakzatai már a büntető törvénykönyvbe tartoznak (2012. évi C. törvény), és bűncselekménynek számítanak. Ezekről egy külön kötetünkben értekezünk.

Reméljük, hogy a pedagógus, miután átolvassa kisokosunkban a jogeseteket és a hozzájuk tartozó jogértelmezést, több eszközzel rendelkezik az iskolai konfliktusok kezelésére, és biztosabban mozog a diákcsíny – szabálysértés – bűncselekmény elhatárolásának kényes határmezsgyéjén, valamint a tárgykörben nyújtott tanácsaival segíti diákjait a helyes úton tartani.”

 

Dr. Sárközi Gabriella

 

 Egy gyakorló iskolaigazgató véleménye kötetünkről:

Szabálysértések az iskolában - Reiner Ferencné

Jól használható, hiánypótló mű, amely az oktatási intézményekben előforduló konkrét eseteket mutatja be, a hozzájuk tartozó közérthető jogi értelmezéssel és vonatkozó következményekkel együtt. A szerző munkája nagy segítség a mindennapokban. Iránymutatást ad nemcsak az intézmények vezetőinek, hanem osztályfőnököknek, a nevelés területén foglalkoztatott kollégáknak.

Jó szívvel ajánlom a könyvet preventív célból is.

Rainer Ferencné
intézményvezető
Budajenői Általános Iskola

További információk

Tömeg 0.1 kg
Méretek 14.8 × 21 cm
Terjedelem

92 oldal

Szerző

Dr. Sárközi Gabriella

Kiadás éve

2019

Szabálysértések az iskolában - Tartalomjegyzék
Szabálysértések az iskolában - Tartalomjegyzék
Szabalysertesek_az_iskolaban_tartalom.pdf
405.6 KiB
61 Downloads
Részletek

 

Érdekelhetnek még…

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet