Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Megbeszélünk? Elbeszélünk? Nem beszélünk?

Bruttó

4.445 Ft

Kommunikációs technikák a szülő-pedagógus kapcsolatban

 

Leírás

A pedagógus – szülő kommunikáció fontosságáról ugyan egyre több szó esik napjainkban, a gyakorlatban azonban gyakran mindkét oldalról szorongás, bizonytalanság övezi a témát. Az óvó nénik/bácsik olykor nem tudják, hogyan adjanak elfogulatlan visszajelzést a szülők számára gyermekükről, vagy miképp fogalmazzák meg tapasztalataikat azokról a jelekről, melyek a gyermek viselkedésében családi problémákra vagy konfliktusokra utalhatnak.

 

Mennyit kell kommunikálnom a szülőkkel? Hogyan jelezzem a szülő felé, ha gond van? Vajon a családi életükbe való beleszólásként élik meg, ha beszélek a gyerekükkel kapcsolatos óvodai tapasztalatokról? Meddig tart a felelősségem? Mikor hívjak be speciális szakembert (pl. fejlesztőt, pszichológust) a gyermek/szülők támogatására? Ezek teljesen természetes aggodalmak, melyek mindannyiunkban felmerülhetnek, tapasztalattól, képzettségtől függetlenül.

 

E-bookunk gyakorlati tanácsokat ad ahhoz, hogyan kezeljük a szülőkkel való kapcsolattartás során felmerülő problémás szituációkat és milyen eszközökkel tehetjük gördülékennyé a rendszeres kommunikációt az óvodában.

 

A módszertani segédanyag elsőként az Óvodavezetői ismeretek című kiadványban jelent meg.

 

Formátum: e-book (elektronikus pdf-dokumentum)

Oldalszám: 11 oldal

Szerző: Németh Ildikó

 

Tartalom:

    1. Egyedül nem megy
    2. A pedagógusok és szülők közötti kommunikációt megnehezítő tényezők, félelmek
    3. A hatékony, építő kommunikáció jellemzői
    4. Hogyan kerüljük el a kommunikációs hibákat?
    5. A konfliktusos helyzetek kezelése

 A kiadvány szerzői jogvédelem alatt áll. Tilos annak bármilyen formában történő másolása, sokszorosítása vagy terjesztése. A kiadványban megjelenő képek, szövegrészletek megjelentetése a Kiadó engedélyéhez kötött.


Fizetési feltételek és szállítás: A megrendelt terméket e-mail-ben küldjük el Önnek a megadott e-mail címére. A megrendelésről szóló számlát utólag, postai úton juttatjuk el Önhöz, amelyet átutalással vagy postai befizetéssel teljesíthet. A termékre csomagolási és postaköltséget nem számolunk fel.

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet