Termék Kategóriák
1 termék - 6.350 Ft

Fejlesztő szakemberek helyettesítésének lehetséges módozatai

Bruttó

6.350 Ft

ÚJDONSÁG!

Leírás

A sajátos nevelési igényű (a továbbiakban: SNI) gyermekek és szüleik a nevelés-oktatás területén könnyen kerülnek olyan bizonytalan helyzetbe, amelyben nem tudják: megfelelő-e, jogszerű-e az az ellátás, fejlesztés, támogatás, amit kapnak a nevelési-oktatási intézménytől. Ezen gyermekek és családjaik kiszolgáltatottabbak, ezért mindazok részéről, akik a köznevelésben velük kapcsolatos feladatot látnak el, fokozott odafigyelésre és jogkövető magatartásra van szükség. Az érintett gyermekek joga sok esetben az információk hiánya miatt nem tud érvényesülni. Általában sem maguk a gyermekek, sem a velük kapcsolatos köznevelési feladatot ellátó személyek és intézmények nem rendelkeznek kellő jogi tájékozottsággal ahhoz, hogy az SNI gyermekek a jogszabályokban meghatározott jogaikat érvényesíteni tudják.

 

Sajnos előfordulnak olyan esetek, amikor az SNI gyermek számára kijelölt intézmény szakemberhiány miatt nem tudja biztosítani a szakvéleményben előírt fejlesztést. A szülők elkeserednek, magán fejlesztőhelyre viszik a gyermeküket. Nem egy esetben a szülők számlát dugnak az intézményvezető vagy a fenntartó orra alá, hogy fizesse ki a magánlogopédia/gyógypedagógia stb. költségeit. Még olyan is akad, hogy ezt a fenntartó kifizeti. Jogszerű ez a helyzet? Egyáltalán nem. Semmilyen aspektusa sem. Jelen tanulmányban nézzük meg, miként lehet jogszerűen orvosolni a szakemberhiányt!

 

A cikk elsőként az Egyéni fejlesztés, személyre szabott nevelés című kötetben jelent meg

 

Szerző: Dr. Sárközi Gabriella

Tartalom:

 1. Bevezetés
 2. SNI
 3. Csoportos fejlesztés
 4. Óraszámtól való eltérés
 5. Az SNI gyermekek fejlesztéséhez szükséges személyi feltételek
 6. Utazó gyógypedagógus, gyógypedagógiai asszisztens
 7. A köznevelési szerződés
 8. A helyettesítés
 9. A pótórák
 10. Elmaradt órák jogsértő helyzete
 11. Felhasznált jogszabályok

 

 

Formátum: e-book (elektronikus pdf-dokumentum)

Oldalszám: 20 oldal


 A kiadvány szerzői jogvédelem alatt áll. Tilos annak bármilyen formában történő másolása, sokszorosítása vagy terjesztése. A kiadványban megjelenő képek, szövegrészletek megjelentetése a Kiadó engedélyéhez kötött.


Fizetési feltételek és szállítás: A megrendelt terméket e-mail-ben küldjük el Önnek a megadott e-mail címére. A megrendelésről szóló számlát utólag, postai úton juttatjuk el Önhöz, amelyet átutalással vagy postai befizetéssel teljesíthet. A termékre csomagolási és postaköltséget nem számolunk fel.

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet