Termék Kategóriák
1 termék - 7.875 Ft

A fejlődés zavarainak pszichológiai, pedagógiai valamint törvényi háttere

Bruttó

7.875 Ft

Útmutató a sajátos nevelési igényű tanulók neveléséhez-oktatásához.

Leírás


Kötetünk azokat az alapismereteket tartalmazza, melyek elengedhetetlenek az atipikus gyermekek neveléséhez-oktatásához. Kötetünkben ismertetjük a BNO-kódokat, a gyermekek oktatásához nélkülözhetetlen legfontosabb információkat, a törvényi hátteret, valamint a lehetséges kedvezményeket.

 

Sokszor nem egyszerű megtalálni a probléma hátterét, mert megjelenésükben gyakran hasonlítanak a viselkedészavarok, illetve a tanulási zavarokat sem mindig egyszerű elkülöníteni. A szokásostól eltérő fejlődésű gyerekek vizsgálat után különböző kódokat kapnak a sajátosságaik leírására, és ez gyakran csak növeli a zavart. Kötetünkben ismertetjük a BNO-kódokat, melyek inkább elnagyolt irányvonalként kezelendők, de ennek ellenére fontos tudni, hogy mely kód mit takar. A kódok mellett megtalálhatók azok a fontos tudnivalók is, hogy a különböző számokkal ellátott gyermekeknél mire kell figyelnünk, és miként segíthetjük őket.

 

Kötetünk második felében ismertetjük az SNI-s gyermekek ellátásának törvényi hátterét, és esettanulmányokon keresztül azt próbáljuk meg érzékeltetni, hogy mindez hogyan mutatkozik meg a gyakorlatban. Igyekszünk eligazítást adni a gyermek után járó kedvezményekről is.

 

Sorozatunk célja, hogy a köznevelés struktúrájában segítsünk hangsúlyosabban megjeleníteni a kiemelt figyelmet, különleges bánásmódot, ezen belül a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel (BTM, BTMN), illetve a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermeket, és a megsegítésüket.

 

Kiadványaink gyakorlati szemléletűek, elsősorban az e csoportokba tartozó gyermekekkel foglalkozó pedagógusoknak igyekszünk hasznos ismereteket nyújtani. A különböző zavarok megelőzését és a megoldásokat, valamint a módszertani változtatások bevezetését is segítheti a megjelenő viselkedés- és teljesítményzavar kialakulásának megértése. Kötetünkben ezért ismertetjük az agyi folyamatokat, az agy evolúcióját követve.

 

A sorozatunkban eddig megjelent kiadványaink:

 

 

 

 

További információk

Oldalszám:

104 oldal

Kiadás éve:

2020

Szerzők:

Czenner Júlia, Gyarmathy Éva

Méretek:

14.8 × 21 cm

Súly:

0.1 kg

A tartalomjegyzékek letöltéséhez kattintson az alábbi mezőre:

A Fejlődés Zavarainak Pszichológiai, Pedagógiai Valamint Törvényi Háttere Tartalomjegyzék
A Fejlődés Zavarainak Pszichológiai, Pedagógiai Valamint Törvényi Háttere Tartalomjegyzék
A-fejlodes-zavarainak-pszichologiai-pedagogiai-valamint-torvenyi-hattere-Tartalomjegyzek.pdf
207.4 KiB
62 Downloads
Részletek

Érdekelhetnek még…

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet