Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Tanulást és tanítást segítő termékkel rukkolt elő az Intel

Oktatási célra készített új terméket jelentett be a Londonban zajló BETT oktatási szakkiállításon az Intel Corporation. Az új Intel® Education Content Access Point egy olyan könnyen kezelhető eszköz, amelyet
kifejezetten a pedagógusok, a diákok és az informatikai rendszergazdák számára hoztak létre a digitális tartalmak tárolásához, rendszerezéséhez és közreadásához, és amely különösen az olyan iskolákban lehet hasznos, ahol alacsony vagy csak időszakos az internet-hozzáférés.

 

Az új termék többféle – vezetékes, vezeték nélküli, mobil- vagy internetkapcsolat nélküli – hálózati kiépítés mellett is használható, így téve lehetővé az infrastruktúrától független alkalmazást. Az eszköz segítségével a tanárok tananyagot hozhatnak létre a saját vagy az iskolai rendszer által előre feltöltött tananyagok felhasználásával, ezzel is időt takarítva meg az osztályteremben. Az Intel® Atom™ E3815-ös processzora által meghajtott eszköz 500GB tárolókapacitással rendelkezik, és egyszerre akár 50 diák számára is képes hozzáférést nyújtani a digitális tartalmakhoz. Az ötórás áthidalási időt biztosító akkumulátor kapacitásnak köszönhetően a Content Access Point folyamatos működést garantál még áramkimaradás esetén is. A Content Access Point kereskedelmi megoldásai a partnereken keresztül szerezhetők be: a JP-ik* és a Grammata Education*, amelyek az európai és a dél-amerikai ügyfeleket szolgálják ki, valamint a Critical Links* és Literatu*, amelyek a világon mindenhonnan fogadnak megrendeléseket.

 

 

„A technológia tartalmasabbá teheti a tanár óravázlatait és képes jobban bevonni a diákokat az órai munkába” – mondta John Galvin, az Intel Education Értékesítési és Marketing Csoportjának alelnöke. „De ehhez mindenki számára elérhetővé kell tennünk a technológiát. Az Intel Education Content Access Point alapjaiban fogja megváltoztatni azt, ahogy az iskolák közreadják a különféle tananyagokat, és ahogy az internethez csatlakoznak. Iskolák rendszergazdáival és tanáraival szoros együttműködésben fejlesztettük ki azokat a megoldásokat, amelyekre a sikeres oktatáshoz szükség van.”

 

 

(Forrás: Edupress)

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet