Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Tágabb horizont a természettudomány oktatásában

Egyéves, országos projektet indított útjára március 26-án a Kutató Tanárok Országos Szövetsége (KUTOSZ) az Amgen Alapítvány támogatásával. A TUDÁS – amely a “Természettudomány tanulás és tanítás áttörésének segítése” rövidítése – a befogadó szellemiségű természettudomány-oktatást kívánja megalapozni Magyarországon.

 

„A projekt célja, hogy a természettudomány-oktatás horizontját tágabbra nyissa, azokra a tanulókra is gondolva, akiket az országos természettudományos versenyekre nem neveznek be. Arra keresi a választ, hogyan segíthetik a tanárok és a szülők a rejtett tehetségek kibontakozását ezen a területen” – mondta Réti Mónika, a projekt vezetője.

 

 

Az Amgen Alapítvány támogatásával 2012-ben tanároknak szervezett műhelymunka-sorozatot a Kutató Tanárok Országos Szövetsége. Később, szintén az Amgen Alapítvány támogatásával a KUTOSZ a Magyar Biológiatanárok Országos Egyesülete vezette projektben a Kutató Diákok Országos Szövetségével együtt keresett megoldásokat a természettudományok oktatásának egyes problémáira Magyarországon. Ennek a projektnek a legértékesebb elemeit és az ott kikutatott eredményeket igyekszik ez a mostani program továbbvinni. A megelőző projektek eredményeként a természettudományos oktatás értékei hangsúlyozottabban jelentek meg az oktatásügyi reformokat kísérő társadalmi párbeszédben. Míg a résztvevők örvendetesnek látják, hogy korábbi javaslataik egy része beépült az oktatáspolitikai törekvések közé, a műszaki-természettudományos területek még mindig kevés figyelmet szentelnek az esélyteremtésnek: ezért került ez a most induló projekt középpontjába.

 

 

„Az Amgen Alapítványtól kapott 16 millió forintos támogatás révén a KUTOSZ kampányt indít a hazánkban minőségi munkát végző szakkörök számára, természettudományos expót és ingyenes nyári tábort szervez, a tanárok tudásmegosztását pedig kampányokkal, webináriumsorozattal és műhelymunkákkal támogatja” – nyilatkozta dr. Stegena Diana, az Amgen Kft. ügyvezetője.

 

 

(Forrás: Edupress)

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet