Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Színház-pedagógiai program középiskolásoknak

A tavalyi évadban indított Kulissza elnevezésű színház-pedagógiai programjába ebben az évadban is várja a középiskolás csoportok jelentkezését a Radnóti Színház.

 

A háromlépcsős program első része egy előkészítő foglalkozás, ezután a diákok megtekintik a kiválasztott
előadást, majd egy feldolgozó beszélgetés keretében megbeszélik, értelmezik a látottakat Papp Dániel drámapedagógus és Hárs Anna  dramaturg vezetésével.

 

A 2015/2016-os évadban három előadásukhoz nyújtanak Kulisszát: az Oresztész című drámához Horváth Csaba rendezésében (amelyet már csak három alkalommal játszanak: november 13., november 27., december 4.). Másodikként a Platonov – Apátlanul című darabhoz Alföldi Róbert rendezésében, erre a november 29-i előadástól kezdődően lehet bármelyik időpontra jelentkezni. Harmadikként a Lear király szerepel a kínálatban, szintén Alföldi Róbert rendezésében, amelyre januártól kezdődően tudnak Kulisszát kérni – írja a színház közleményében.

 

A komplex színház-pedagógiai foglalkozások nem csupán a színház műfajának megszerettetését és a színházi nyelv, az előadás jobb megértését eredményezik, de a foglalkozásoknak önmagukban is közösségépítő, önbizalom-növelő és készségfejlesztő hatásuk van. Elősegítik a reflexív gondolkodást, fejlesztik az empátiakészséget, ösztönzik az önálló véleményalkotást. A diákoknak fontos közösségi és kulturális élményt jelentenek az ilyen jellegű programok.

 

 • A program menete:
  1. Előkészítő foglalkozás (1-3 nappal az előadás előtt) – 90 perc
  2. Kulisszajárás az előadás előtt (igény esetén) – 30 perc
  3. Előadás megtekintése – 110 perc
  4. Utófoglalkozás (1-3 nappal az előadás után) – 45 perc

 

 • A foglalkozások helyszíne:
  A Radnóti Színház próbaterme (1065, Budapest, Andrássy út 31.)

 

A foglalkozásokon való részvétel ingyenes, de feltétele az adott előadás megtekintése, amelyhez a színház kedvezményt biztosít. A programon minimum 10 fős csoportok vehetnek részt. Az érdeklődők a titkarsag@radnotiszinhaz.hu címen tudnak a programról több információt kérni és jelentkezni.

(Forrás: Edupress)

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet