Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Szakmai nyílt napot tartottak a Siemens Képzési Központban

A 2012-es indulást követően, tavaly októberben két éve, hogy átadták a megújult Siemens Képzési Központot a vállalat Gizella úti telephelyén. A szakképzésben jelenleg kilenc osztályban több mint 90 fiatal alapozza meg jövőjét. A Siemens ipari gépészeket, gépi forgácsolókat és hegesztőket oktat. Decemberben a Képzési Központ nyílt napot tartott, amelyre a szakképző centrumok és iskolák, a képzés iránt érdeklődő vállalatok, valamint az iparkamarák képviselőit várták sok szeretettel.

 

Csatlakozás a Szakképzés Európai Hete programokhoz

A Szakképzés Európai Hete programsorozat keretén belül rendezte a Siemens Képzési Központ szakmai nyílt napját 2016. december 5-én. A vállalat számos országban csatlakozik a European Vocational Skills Week eseményhez; hazánkban egy, a szakképzéssel, szakoktatással kapcsolatos tudástranszfert elősegítő rendezvényt biztosított az érdeklődők számára.

 

A budapesti nyílt nap céljai között szerepelt a

  • a Siemens Képzési Központ által oktatott szakmák bemutatása,
  • pályaorientáció és karriertanácsadás, valamint
  • a nemzetközi és hazai szakképzéssel kapcsolatos lehetőségek megismertetése a résztvevőkkel.

 

A programhoz csatlakoztak szakképző iskolák is, amelyek további hasznos információkkal, szakmai bemutatókkal segítették az érdeklődők tájékozódását. A nyílt nap során lehetőség nyílt a szakképzéssel foglalkozó vállalatok és kamarák bemutatkozására is.

 

Mit tehettek a látogatók?

 

  • A vendégek belekóstolhattak a Képzési Központ által oktatott szakmákba, a vállalatnál tanuló fiatalok mindennapjaiba.
  • A résztvevők játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a gépészeti, a mechatronikai, a hagyományos, valamint a CNC-forgácsoló és a hegesztő szakma alapjaival.
  • Kipróbálhatták többek között a hegesztés három eljárását egy hegesztő-szimulátor segítségével, egyszerűbb pneumatikai kapcsolásokat készíthettek, és elektronikai méréseket végezhettek.

 

A Képzési Központ diákjai bemutatták a Solid Edge tervezőprogramot, a SinuTrain gyártástervező és szimulálóprogramot, egy oktatási célokat szolgáló szerelőrobot összeszerelési folyamatát, illetve a sori automatizálást egy miniatürizált gyártósoron is.

 

A rendezvény mindemellett kiváló alkalmat biztosított arra, hogy a szakoktatásban és a duális képzésben érdekelt felek (iskolák, kamarák és vállalatok képviselői) megvitathassák egymással az elmúlt néhány év tapasztalatait, ismertethessék álláspontjaikat.

 

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet