Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Soproni Egyetem néven működik jövő februártól a Nyugat-magyarországi Egyetem

Soproni Egyetem néven négy soproni karral működik tovább 2017. február 1-jétől a Nyugat-magyarországi Egyetem, miután az Országgyűlés megszavazta az erről szóló törvényjavaslatot – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

 

 

A közlemény felidézi Palkovics László kijelentését; az oktatásért felelős államtitkár július 6-án Sopronban elmondta, hogy “fenntartható, fejlődőképes, az erdészeti és a faipari területen Európa vezető kutatóközpontját működtető egyetemmé alakul a Nyugat-magyarországi Egyetem”.

 

A szombathelyi Savaria Egyetemi Központ az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez kerül. A szerkezetváltozást korábban mindkét intézmény szenátusa támogatta.

 

A közlemény szerint az új struktúrában az eddig fennálló működési problémák megszűnnek, a gazdálkodás és a szervezettség stabillá válik.

 

A következő évek feladatának azt jelölte meg az intézmény, hogy a nemzetközi egyetemi rangsorokban legalább 20 százalékos előrelépést tegyen.

 

 

Forrás: MTI

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet