Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Rangos elismerést nyújtott át a MOL tíz középiskolai tanárnak

Az iskolai tehetséggondozás felbecsülhetetlen értékű. Nemcsak a diákok számára, akiknek a pedagógusok segítenek kibontakozni, fejlődni, hanem a vállalatoknak is, akik a fiatalokban motivált, tehetséges munkatársakra lelnek.

 

Mindezért alapította 2010-ben a MOL a MesterM-díjat, amelyet idén már hatodik alkalommal adtak át azoknak a középiskolai matematika-, fizika- és kémiatanároknak, akiket volt diákjaik az elismerésre jelöltek.

 

Az évtizedek óta a diákokért dolgozó, tehetséggondozásban jeleskedő pedagógusok május 29-én a Magyar Nemzeti Galériában volt tanítványaiktól vehették át az őket méltató jelöléseket, Fasimon Sándortól, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatójától pedig a díjat: nettó 200 ezer forintot.

 

 

A MOL kiemelt figyelmet fordít a műszaki szakember-utánpótlás biztosítására. A vállalat minden évben felkéri a főiskolai és az egyetemi hallgatókat, hogy jelöljék a díjra azokat a középiskolai tanáraikat, akikre hálával gondolnak vissza, amiért megismertették őket a természettudományok szépségeivel, és ezzel a mérnöki és természettudós pálya felé segítették őket. Az április végén lezárult pályázat során idén több száz tanárra érkezett jelölés, akik közül a MOL szakembereiből álló zsűri választotta ki a legjobbakat.

 

 

A díjazottakat Fasimon Sándor köszöntötte. Kiemelte: a MOL-nál a föld  kincsével dolgoznak, ahogy a tanárok az iskolák kincseivel, vagyis a diákokkal, ezért az ő szerepük óriási. A MOL-nál geológusok, mérnökök, olajbányászok dolgoznak, ezért köszönetet mondanak minden pedagógusnak, aki a következő nemzedékkel megszeretteti a természettudományokat. „A MOL-csoport évek óta nagy figyelmet fordít a magasan kvalifikált utánpótlás biztosítására, ezért számos programot indítottunk elsősorban természettudományos egyetemek és hallgatóik részére. A színvonalas egyetemi képzés egyik pillére, hogy a hallgatók megfelelő számban és megfelelő tudással érkezzenek, és ebben a középiskolai természettudományos oktatásnak, a pedagógusoknak rendkívül fontos szerepe van. A díjazott tanárok lelkiismeretes munkájukkal számos leendő szakembert indítottak el pályájukon. A MesterM-díj mellett e kiváló pedagógusok egykori diákjainak szakmai sikerei is az elkötelezett munkájuk bizonyítványa” – fogalmazta meg a MOL Magyarország ügyvezető  igazgatója.

 

 

A díjak átadása közben a pedagógusoknak és a közönségnek felolvasták azokat a méltató szavakat, melyeket volt diákjaik megfogalmaztak róluk és a munkájukról. Elhangzott: mennyi odaadással, szeretettel, szakértelemmel tartják óráikat, és hogy a diákokra nem úgy tekintenek, mint edényre, amelyet meg kell tölteni, hanem mint fáklyára, amelyet meg kell gyújtani.

 

 

Egykori tanítványaik jelölése alapján 2015-ben a következő tanárok vehették át a MOL MesterM-díjat és az azzal járó pénzjutalmat:

 

 

matematika
• Horváthné Bujtás Anna, Eötvös József Gimnázium, Budapest
• Mike János, Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, Szeged
• Balázsi Borbála, Bethlen Gábor Magyar Gimnázium, Beregszász

 

fizika
• Jendrék Miklós, Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium, Vác
• Dr. Jarosievitz Beáta, SEK Budapest Általános Iskola és Gimnázium, Budapest
• Szittyai István, Németh László Gimnázium, Általános Iskola, Hódmezővásárhely

 

kémia
• Halász László, Árpád Vezér Gimnázium, Sárospatak
• Drozdík Attila, Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Gimnázium, Pannonhalma
• Tiringerné Bencsik Margit, Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium, Érd

 

különdíj
• Bognárné Montovay Ildikó, Szerb Antal Gimnázium, Budapest

 

(Forrás: Edupress)

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet