Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Rajzpályázat: Pusztáink kék madara, a szalakóta

Az MME Bükki Helyi Csoportja rajzpályázatot hirdet általános iskolások és középiskolások részére, melynek fő témája hazánk fokozottan védett, pusztai madara; a szalakóta!

Cél, hogy a pályázatra jelentkezők minél látványosabban örökítsék meg e trópusi pompájú madarunkat, valamint bővítsék ismereteiket a fajról! Díjazzák a kreativitást és az ötletességet! A rajzlapon leírásokat, verseket, és egyéb ötletes megoldásokat is szívesen fogadják!

 

A szalakóta, népies nevén „kék csóka” erőteljes testfelépítésű, odúban fészkelő madarunk. Hajdan az egész ország területén megtalálható volt a számára ideális élőhelyeken, azonban a XX. század második felében állománya Nyugat-Európában nagymértékben csökkent. Védelmével jelenleg „A szalakóta védelme a Kárpát-medencében (LIFE13/NAT/HU/000081)” elnevezésű LIFE+ program foglalkozik. Költöző madár, a telet Afrikában tölti, sáskákkal, szöcskékkel és kisebb gerinces állatokkal táplálkozik.

 

Beküldési határidő: 2016. november 18.

 

Elvárások:

 

Rajzlap: A3 vagy A4,
Használható technikák: Ceruzarajz, zsírkréta, vízfesték, grafit, színes ceruza, tus, tinta, szén, festék.. stb.
A művek beküldhetőek, valamint személyesen leadhatóak az Eszterházy Károly Egyetem „D” épületének portáján (3300, Eger, Leányka út 4.)!

 

A munkák hátoldalára kérjük ráírni a pályázó/szülő nevét, telefonszámát, e-mail címét és az iskola nevét! A 2 korosztály 7 nyertese (általános iskola 1-3. helyezett, gimnázium 1-3. helyezett + 1 különdíj) tárgyi díjazásban részesül, valamint a pályaművek decemberben, Egerben kiállításra kerülnek!

 

A rajzpályázat megvalósulását az Eszterházy Károly Egyetem Természettudományi Kara és Eger Város Önkormányzata támogatja.

 

Elérhetőségek (Hák Flóra):
Tel.: 06 20 358 5986
E-mail:bukk@mme.hu

 

Forrás: http://www.egriprogramok.hu/hu/kulturalis-hirek/4248-rajzpalyazat-pusztaink-kek-madara-a-szalakota.html

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet