Termék Kategóriák
0 termék - Ft

Raabe szeptemberi hírlevél

A mindennapos testnevelés és a testnevelésórák kiváltása

Sokszor okoz gondot az iskoláknak, hogy mely esetekben mentheti fel az intézményvezető a tanulót a testnevelésóra alól. És vajon a felmentés a délelőtti vagy a délutáni testnevelésórákra vonatkozik-e? Kérdésként szokott felmerülni az iskolaigazgatókban, hogy a felmentés meddig érvényes? – Dr. Sárközi Gabriella oktatásjogi szakértő írása.
Tovább >>

 

A köznevelési intézmények köznevelési hatósági ellenőrzésének ágazati szabályai

Az Nkt. 79. § (2) bekezdése értelmében a köznevelési intézmény hatósági ellenőrzése az a közigazgatási hatósági eljárás, melynek keretében a köznevelési feladatokat ellátó hatóság a köznevelési intézmény jogszabályi feltételeknek megfelelő működését ellenőrzi. – Kozák András köznevelési szakértő, mb. egyetemi oktató írásából közlünk részletet.

Tovább >>

 

Segítsen diákjainak tanulni!

Tanulásmódszertan, tanulás tanulása, tanulás tanítása – különböző elnevezések, de mind ugyanazt szolgálják: megtanítani a diákokat tanulni. Ebben a tananyagban ahhoz kap konkrét segítséget, hogyan segíthet diákjainak hatékonyabbá tenni a tanulást, azaz elérni azt, hogy akár kevesebb energiával, jobb eredményeket érhessenek el, és ezáltal nagyobb önbizalomra, tudásvágyra tegyenek szert.

Tovább >>

 

Konfliktuskezelés, pszichés problémák, játékos nyelvtanulás – képzésajánló általános iskolai pedagógusok részére

Raabe Akadémia minden évben remek képzéseket szervez óvodapedagógusok, pedagógusok részére, most az általános iskolákban hasznosítható akkreditált pedagógus-továbbképzéseket futjuk át.

Tovább >>

 

 

Lemaradt a Tanévindítóról?

Ne aggódjon, hamarosan újra összeülünk, hogy átbeszéljük az aktuális munkajogi változásokat. A fórumot Dr. Gáspárné Dr. Szokol Márta, ügyvéd tartja. Szeptember 15-ig 20% előjelentkezési kedvezménnyel jelentkezhet tanúsítványt adó konferenciánkra!

Tovább >>

 

 

© Raabe Klett Kft. | Minden jog fenntartva | Tel: +36 1 320 8632 | Email: raabe@raabe.hu | 1116 Budapest, Temesvár u. 20. I. épület I. emelet